Ardahan Valiligi Uyardi Açiklamasi Yildirim Düsme Riskine Karsi Dikkat

Ardahan Valiligi kuvvetli yagislarla birlikte kentte yildirin düsme riskine karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi uyarisinda bulundu.

Ardahanlilar günlerdir kuvvetli yagislarla mücadele ederken bir uyari daha geldi. Ardahan Valiligi tarafindan yapilan açiklamada, Meteoroloji verilerine göre, bugün kuvvetli ve etkili yagislarin devam etmesinin beklendigi belirtildi. Kent genelinde bu yil yildirim isabet etmesi sonucu açik arazide bulunan 3 kisinin hayatini kaybettigi, 2 kisinin ise yaralandigi kaydedildi. Meteorolojik veriler dogrultusunda gelecek günlerde kuvvetli saganak ve yildirim düsmesi olaylarinin devam etmesinin beklendigi belirtilen açiklamada, vatandaslardan can güvenligi açisindan yildirim düsme riskine karsi Meteoroloji Genel Müdürlügünün yaptigi uyarilari dikkate alarak hareket etmeleri istendi.

Açiklamada, meteorolojik uyarilar dogrultusunda yildirim düsme riski bulunan günlerde mümkün oldugunca araziye hayvan otlatmaya çikilmamasi ve otlatma esnasinda hayvanlar arasinda bulunulmamasi gerektigi vurgulanarak, su uyarilara yer verildi: "Yildirim düsme riski olan havalarda mümkün oldukça açik alanlarda bulunulmamali. Agaç, telefon, elektrik diregi ve benzeri yüksek nesnelerden uzak durulmali. Metal esyalara temas edilmemeli. Semsiye, tirpan, radyo anteni gibi sivri metal esyalar kullanilmamali. Su üzerinde bulunulmamali ve derhal karaya çikilmali. Açik arazide bulunuluyor ise derhal kapali alan içerisine girilmeli. Kapali alan bulunmadigi durumlarda çömelerek ya da çökerek hedef küçültülmeli, asla yatis pozisyonunda durulmamali. Ormanlik ve agaçlik alanlardan uzak durulmali"
Kaynak: İHA