Cahit Zarifoglu Tarihi Konakta Anildi

Türk edebiyatinin sevilen isimlerinden olan Cahit Zarifoglu, Erzurum’daki tarih ERGES konaginda anildi.

Cahit Zarifoglu Tarihi Konakta Anildi
Türkiye Yazarlar Birligi Erzurum Sube Baskani Hanifi Ispirli, Türk edebiyatinda önemli bir yere sahip olan ve Yedi Güzel Adam’dan birisi Zarifoglu’nun, soyadi gibi naif ve ince ruhlu bir sair oldugunu dile getirerek, “ Hem onu anmak hem de siirlerini okuyup anlamak için bu tarihi konakta bir araya geldik. Özellikle gençlerimize, edebiyatimizin ve fikir dünyamiza ciddi katkisi olan degerlerimizi anlatmamiz gerekiyor.” dedi.

Erzurum Büyüksehir Belediyesi ERGES Konagi’nda yapilan programa ilgi oldukça fazla oldu. Siir dinletisinden önce Atatürk Üniversitesi ögretim üyesi Doç. Dr Abdülkerim Dinç Cahit Zarifoglu nun siirini anlatti. Ergün Engin, Ziya Kibar ve Ali Köseoglu Cahit Zarifoglu siirlerinden örnekler okudu. Vefat yildönümü dolayisiyla ayrica Mevlana Idris Zengin in hayatini kisaca M. Hanefi Ispirli anlatti ve siir okudu. Programda ayrica ney dinletisi vardi.

Cahit Zarifoglu kimdir?

Abdurrahman Cahit Zarifoglu, 1 Temmuz 1940 yilinda Ankara’da dünyaya geldi. Babasi Niyazi Bey ve annesi Serife Hanimdir. Genç yastaki okuma sevdasinin yani sira resim yapmayi ve Kur’an-i Kerin okumayi çok sevmistir. Cahit Zarifoglu’nun Yedi Güzel Adam siiri basta olmak üzere çok sevilen birçok eseri vardir. Cahit Zarifoglu sözleri ve siirleri ile günümüzde hala hayat bulan en degerli sairlerden birisidir. En güzel, kisa, uzun Cahit Zarifoglu siirleri ve sözleri en çok arastirilan ve sosyal medyada en çok paylasilan konular arasinda yer almistir
Kaynak: İHA