SCÜ'de 'Afetlerde Gida Tedariki Ve Beslenme Egitimi' Programi Gerçeklestirildi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Turizm Fakültesi öncülügünde Ögr. Üyesi Doç. Dr. Emre Hastaoglu’nun yürütücülügünü üstlendigi Bilimsel Egitim Etkinlikleri Programi çerçevesinde desteklenen “Turizm Fakültesi Ögrencilerine Afetlerde Gida Tedariki ve Beslenme Egitimi” programi düzenlendi. Düzenlenen programa Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hakan Yekbas, Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hakan Koç, akademisyenler ve ögrenciler katildi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan programda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hakan Yekbas gerçeklestirdigi konusmada, “ Ülkemiz asrin felaketi olarak adlandirilan iki büyük deprem ile sarsildi. Bizler bölgeye çok ciddi sekilde gida desteginde bulunduk. Bu projede ise insanlarimizin afet bölgelerindeki davranislari, koordinasyonlari oldukça önemli. Burada biz akademisyenlere çok is düsüyor. Bu tür egitimlerin çok önemli oldugu düsüncesindeyim. Emegi geçen hocalarimiza sükranlarimi sunuyor, tebrik ediyorum” dedi.

SCÜ'de 'Afetlerde Gida Tedariki Ve Beslenme Egitimi' Programi Gerçeklestirildi
Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hakan Koç konusmasinda, Afet döneminde Turizm Fakültemizin gida tedariki konusunda oldukça verimli çalistigina deginerek proje çerçevesinde Doç. Dr. Emre Hastaoglu’na tesekkürlerini iletti.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Emre Hastaoglu ise konusmasinda, “Bizler afet dönemlerinde afetzedeler nasil beslenmeli, onlara besin nasil ulastirilmali, gönüllü ya da görevliler nasil belirlenmeli, yardimseverler tarafindan gelen hammadde tedariki ve trafigi nasil saglanmali, olusabilecek is kazalari ya da makine-ekipman arizalari nasil giderilmeli, hazirlanan gidalar nasil daha düzgün ve güvenli dagitilmali ve depremin ilerleyen günlerinde yerinde-tasinabilir yiyecek hazirligi nasil yapilmali gibi sorularin cevabini bulmak maksadiyla bu egitim projesi gelistirilmistir ” ifadelerini kullandi.

Program, egitime destek sunan akademisyenlere belge takdiminin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA