Samsun'da 'Teknoloji Senligi' Basladi

Samsun’da "Teknoloji Senligi" ve "Bilim Samsun"un açilisi düzenlenen törenle yapildi.

Samsun'da 'Teknoloji Senligi' Basladi
Atakum Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan TUBITAK 4007 Bilim Senlikleri Destekleme Programi’na basvurusu yapilan, Samsun Büyüksehir Belediyesi, OMÜ ve SAMÜ’nün ortak oldugu Samsun Bilim Senligi ile Atakum Kentpark’ta bulunan Bilim Samsun’un açilisi gerçeklesti.

TÜBITAK tarafindan Samsun’da desteklenen tek bilim senligi projesi olan Samsun Teknoloji Senligi, ‘teknoloji’ temasi ile gerçeklestirilen ilk bilim senligi oldu. Proje çerçevesinde stantlarin yani sira 40 atölyede 134 etkinlik, 1 bilim yürüyüsü, 1 sergi, 1 robotik turnuvasi, 6 gezi ve 7 söylesi olmak üzere toplam 150 etkinlik yapilacak.

Vali Dagli: “Samsun bilim ve egitim konusunda depar atiyor”

TEKNOFES KARADENIZ öncesi ve sonrasinda Samsun’a birçok bilim ve egitim merkezinin kazandirildigini ifade eden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, “Burasi 6 ay önce iskelet halindeydi. Kisa zamanda ne kadar güzel bir mekana kavustuk. Binamiz bilim insanlariyla daha da anlamli hale geldi. Emegi geçenleri kutluyorum. Burada Bilim Samsun, Atakum’da Çocuk Üniversitesi, Kesif Kampüsü, Çarsamba’da, Vezirköprü’de Bilim Merkezi 5 tane ana eksen bina ve yapi ilimize kazandirildi. Çalismalar da basarili bir sekilde devam ediyor. MEM Atakum Sanat Merkezi vasitasiyla Samsun Büyüksehir Belediyesi ve ilgili müdürlüklerle beraber güzel bir çalismaya imza atiyoruz. Samsun bilim ve egitim konusunda depar atiyor. Biz de tüm kamu kurumlarimizla sizlerin yanindayiz. Samsun’da üniversitelerde 60 bin ögrenci, 3 bin de ögretim görevlimiz var. Bu bizim için yadsiyamayacagimiz bir deger. Bu manada Teknopark ve diger bilesenlerle güzel bir birliktelik sergiliyoruz” dedi.



Baskan Demir: “TEKNOFEST heyecaniyla devam ediyoruz”

Kentteki egitim ve bilim faaliyetlerine Samsun’da yapilan TEKNOFEST KARADENIZ’de oldugu gibi devam ettiklerini dile getiren Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “TEKNOFEST KARADENIZ’in üzerinden daha 1 yil geçmeden güzel bir programla bir aradayiz. 2 yil önce bu alan yoktu. Türkiye’nin en düzenli, kusatici TEKNOFEST heyecani Samsun’u sardi. Hala o heyecanin sarmalinda devam ediyoruz. Bugünkü senligi de o minvalde düzenledik. Hepimiz çok heyecanliyiz. Atakum’da bir anda 2 önemli tesisi kazandirmis olduk. 35 dönüm alani dogada bir park olarak dizayn ettik. Bu alisilagelmis parklardan degil. Yavrularimiz için oyun konsepti var. Aliler de bahar aksamlari burada çay içiyorlar. Yavrularimiz; bilgiye, teknolojiye ve üretime dahil ne varsa bu bilim merkezinde ortaya çikiyor. Bu tür programlarda da zirveye çikiyor. TÜBITAK destekli Bilim Senligimizi yapmanin gururunu yasiyoruz. Senligimiz insallah gelecek nesillerimizi bilim ve gelecekle bulusturur. Cumhuriyetimizin ikinci 100 yilina basladigimiz bu günlerde Samsun çocuklari için yeni bir bayram havasinda programimizi icra edecegiz. Emegi geçen herkesi tebrik ediyor, tüm katilimcilari saygiyla selamliyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Bilim Samsun’un açilisi yapildi. Kurdeleyi kesen protokol, açilisi yapilan merkezde incelemelerde bulundu. Programa ayrica Samsun Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Sabri Kiliç, Atakum Kaymakami Kemal Yildiz, Samsun Il Milli Egitim Müdürü Murat Agar, Atakum Milli Egitim Müdürü Irfan Yetik ve davetliler katildi.

Teknoloji Senligi 3 gün boyunca çesitli etkinliklerle sürecek.
Kaynak: İHA