Diyarbakir'dan 13 Ülkeye Ihracat

Diyarbakir’in yerli yatirim firmalarindan biri olan Simsek Alüminyum, cephe sistemleri, isi yalitimli sistemleri, isi yalitimsiz sistemleri ve özel profil üretimiyle kenti, global piyasada temsil ederken, Diyarbakir Organize Sanayi Bölgesinde üretilen profiller 13 ülkeye ihraç ediliyor.

Diyarbakir'dan 13 Ülkeye Ihracat
1996 yilinda bu yana yurt içi ve yurt disinda özel sektör ve kamu kurumlarina ait yol, alt yapi, baraj, sulama sistemleri, üst yapi gibi projeleri basari ile yürüten Simsek A.S., 2011 yilindan itibaren alüminyum sanayi sektöründe faaliyet gösteriyor. Agirlikli olarak binalarin dis cephelerinde giydirme malzemesi olarak kullanilan A2 sinifi alüminyum kompozit imalati yapan Simsek Alüminyum, ABD’li, Japon ve Çinli rakipleriyle dünya pazarinda yarisiyor. Simsek Alüminyum, külçe halindeki alüminyumu Diyarbakir Organize Sanayi Bölgesindeki üretim fabrikasinda isleyerek, profil haline getiriyor. Islenen profiller bir yandan Türkiye pazarinda satisa sunulurken, diger taraftan Almanya, Italya, Avustralya, Polonya, Litvanya, Hollanda, Fas, Irak, Gürcistan, Filistin, Israil, Türkmenistan ve Azerbaycan gibi 13 ülkeye ihraç ediliyor.

Diyarbakir üretimi dünyaya tanitiliyor

Geçen yil Ingiltere London Bulding, Almanya Alüminyum Dusseldorf ve ABD’de IBS fuarina katilan Simsek Alüminyum, 2024’te de alüminyum sektörünün üç önemli fuarina katilacak. ABD’de IBS, Almanya alüminyum Dusseldorf ve Ispanya VETECO fuarina katilacak olan Simsek Alüminyum, Diyarbakir’da üretilen ürünleri, dünya piyasasina tanitacak.

Grup bünyesinde 700 kisi istihdam ediliyor

Isletme, profil satisinin yani sira hazir dograma, metalik isler ve Afrika kitasinda otel ve villalarin dis cephe giydirmelerini yapiyor. 300 kisiye istihdam saglayan isletmede, çalisanlarin 40’inin kadinlardan olusmasi dikkat çekiyor. Simsek Grup bünyesinde üst yapi insaat, alt yapi insaat taahhüt ve maden sektöründe de yaklasik 700 kisi istihdam ediliyor.

2023 yilinda kapasite yüzde 30 artacak

Simsek Alüminyum, 2023’te ilave makine hatlari ile kapasiteyi yüzde 30 artirmayi hedefliyor. Kapasitenin yani sira kaliteyi daha üst seviyeye tasimak için boya hattini degistirip dikey boyama sistemine geçecek. Simsek Grup, isletmenin enerji maliyetlerini azaltmak için mevcut 2 Megavat gücündeki çati GES’e ilave olarak 5.5 megavat Saha GES’ini iki yil içinde kurarak, tüm enerji maliyetlerini minimize etmeyi hedefliyor.

Simsek Alüminyum Insaat A.S. 1996 yilinda yurt içi ve yurt disinda özel sektör ve kamu kurumlarina ait yol, alt yapi, baraj, sulama sistemleri gibi insaat ve taahhüt isleri yaparak, is yasamina adim atti. Karayollari, DSI ve TCDD gibi kurumlarin taahhüt islerini yürüttü. Halen bu islerine devam eden isletmenin Türkiye’nin çesitli bölgelerinde santiyeleri bulunuyor.

Simsek Grup olarak maden kesif çalismalari da hiz kesmeden devam ediyor. Grup Yönetim Kurulu Baskani Ramazan Simsek, “Kahramanmaras bölgesinde demir cevheri ocagimiz faaliyetlerini sürdürmektedir. Yine ayni bölgede mermer ocaklarimizda çikarilan blok ve plaka mermerlerimizi hem iç piyasaya hem de piyasaya sunmaktayiz. Ayrica Bingöl ve Elazig’daki maden sahalarinda sondaj çalismalari devam etmektedir. Ilave döküm hatti ile alüminyum dökümde kapasiteyi arttirmayi hedefliyoruz. Geri dönüsüm esasli olarak çalisan isletmemiz, hurda alüminyumu yeniden isleyerek ekonomiye kazandiriyor. Ülkemize güveniyoruz, gençlerimize güveniyoruz. Bu nedenle yatirimlarimiza devam edecegiz, Bütün çaba ve gayretimiz de ülkemize ve memleketimize yatirimlar olacaktir” dedi.

Kaynak: İHA