Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Kutlamalari Devam Ediyor

Bayburt’ta Hayat Boyu Ögrenme Haftasi kutlamalari sürerken hayat boyu ögrenme kültürünün yayginlastirilmasi amaciyla Halk Egitimi Merkezinde çesitli etkinlikler ve yilsonu sergisi düzenlendi.

Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Kutlamalari Devam Ediyor
Vali Cüneyt Epcim, Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, DOKAP Idaresi Baskani Hakan Gültekin, Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, kurum amirleri, sube müdürleri, okul müdürleri, ögretmenler, kursiyerler ve vatandaslarin yogun katilimiyla gerçeklesen kutlama programi saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Hayat boyu ögrenmenin önemine dair yapilan açilis ve protokol konusmalarinda Bayburt genelinde 10 bin 660 vatandasin mesleki ve sosyal kurslardan yararlandigi belirtildi. Yöresel halk oyunlari gösterisi ve canli müzik dinletisinin ardindan sergi açilisina geçildi.

Halk Egitimi Merkezi kursiyerlerinin elinde hayat bulan ve sergide yerini alan çini ve seramikler, el islemeleri, taki tasarim ürünleri, örgü desenler, nakislar, görsel sanat ürünleri ve hediyelik esyalar misafirler tarafindan yogun ilgiyle karsilandi.

Hayat Boyu Ögrenme Haftasi kapsaminda düzenlenen etkinlikler, DOKAP destegiyle Halk Egitimi Merkezi bünyesinde kurulan Bayburt kehribari atölyesinin açilisiyla devam etti.
Kaynak: İHA