Çaycuma Kültürü Yasatiliyor

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde Belediye Halkoyunlari Toplulugu “Okul okul dolasip kültürümüzü yasatiyoruz” projesinin ikincisini hayata geçiriyor. Bu nedenle köye giden topluluk üyeleri, yaptigi gösterilerle geleneksel kültürü yasatmaya çalisiyor.

Çaycuma Kültürü Yasatiliyor
Çaycuma Belediyesi Halkoyunlari Toplulugu genç nesillere Çaycuma’nin kültür degerlerini tanitmak, yasanan kültür erozyonunun önüne geçmek amaciyla geçen yil baslattigi “Okul Okul Dolasiyoruz, Kültürümüzü Tanitiyoruz” projesinin ikincisini hayata geçiriyor. 5-8 Haziran tarihleri arasinda, Çomranli, Kayikçilar, Basat ve Dereköseler köyü ilkokullarinin önünde yapilmasi planlanan etkinligin Çomranli ve Hacilar bölümü tamamlandi. Ilçe Milli Egitim Müdürlügünün de destek verdigi projeye vatandaslar büyük ilgi gösterdi.

Çaycuma Belediyesi Halkoyunlari Toplulugu ve Kayikçilar Köyü Ilkokulunun halkoyunlari gösterileri sergiledigi etkinlikte ayrica mâni atismalari, “Zehirli Mantar” ve” Film Çekimi” gibi skeçler yöresel sive kullanilarak sergilendi.

Etkinliklerin açilis konusmasini yapan Çaycuma Belediyesi Halkoyunlari Toplulugu Baskani Nilgün Çelik içinde yasanilan dönemde, geleneksel kültürden uzaklasilarak hizli bir tek tiplesmeni yasandigini belirtti.

Çaycuma’nin halkoyunlari, manileri, sivesi, agiz özellikleri, geleneksel oyunlari unutulmaya yüz tutmak üzere oldugunu da söyleyen Çelik, Çaycumalilik ruhu bilincinin gelisimini saglayarak, daha suurlu sekilde yarinlara dogru atilmis bir adim atmak istediklerini de söyledi.

Kaynak: İHA