Sivas'ta 6 Farkli Noktada Çikan Yanginda Sabotaj Süphesi

Sivas merkeze bagli Karalar köyünde 6 farkli noktada meydana gelen yanginda bir ev ve traktör zarar gördü, 15 hayvan ise telef oldu. Köyde incelemelerde bulunan Sivas Valisi Yilmaz Simsek, “Sabotaj olma ihtimalini de degerlendiriyoruz, o ihtimal üzerinde de duruluyor” dedi.

Sivas'ta 6 Farkli Noktada Çikan Yanginda Sabotaj Süphesi
Edinilen bilgilere göre sabah saatlerinde Sivas Merkeze Bagli Karalar köyünde 6 farkli noktada bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayida itfaiye ekipleri sevk edildi. Sivas Belediyesi itfaiye ekiplerinin de destek verdigi yangin kontrol altina alindi. Yanginda bir ev ve traktör zarar gördü, 5 ahirda 15 ise hayvan telef oldu. Kundaklanma süphesi üzerinde durulan yanginla ilgili Sivas Valisi Yilmaz Simsek, köye giderek incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Simsek, yangin ile ilgili sorusturma baslatildigini açikladi.

Sivas Valisi Yilmaz Simsek gazetecilere yaptigi açiklamada, 15 hayvanin telef oldugunu ifade ederek, “ Sabahin erken saatlerinde takriben saat 05:00 sularinda ilimiz merkez ilçesine bagli Karalar köyünde 6 farkli noktada yangin çiktigi sekilde bir ihbar aldik. Bu ihbar üzerine basta itfaiye ekiplerimiz, Jandarma ve saglik ekiplerimiz köye intikal ettiler ve kisa sürede de yangini söndürdüler. Maalesef bu yangin neticesinde 15 hayvan telef oldu. Yine bu yangin neticesinde bir traktör ve bir ev zarar gördü. Yanginin 6 farkli noktada ve 5 ahirda çiktigi tahmin ediliyor. Yanginla ilgili sorusturma baslatildi. Insallah kisa sürede netice elde edecegiz. Ben vatandaslarimiza geçmis olsun diyorum. Allah beterinden saklasin insallah” dedi.



“Devlet olarak telafi yoluna gidecegiz”

Vali Simsek, devlet olarak telafi yoluna gideceklerini söyleyerek, “Çok sükür vatandaslarimizda can kaybi yok ama hayvan zayiatlari var. Insallah bunlari da görüsecegiz, devlet olarak telafi yoluna gidecegiz. Sabotaj olma ihtimalini de degerlendiriyoruz, o ihtimal üzerinde de duruluyor. Su ana kadar gözalti yok ama arastiriyoruz, en kisa sürede netice alacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA