Kendi Imkaniyla Yaptigi Atatürk'ün Makam Aracinin Replikasiyla Sehir Sehir Geziyor

Bolu’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaskanligi döneminde makam araci olarak kullandigi 1934 model Lincoln marka aracin replikasi sehir merkezinde sergilendi. 60 yasindaki Muhammet Yildirim’in kendi imkaniyla garajinda yaptigi ve sehir sehir gezdirdigi replika araç yogun ilgi gördü.

Kendi Imkaniyla Yaptigi Atatürk'ün Makam Aracinin Replikasiyla Sehir Sehir Geziyor
Samsun’da 2014 yilinda Muhammet Yildirim kendi imkanlariyla, bir ev parasina mal olan Mustafa Kemal Atatürk ve Samsun’da Atatürk’ü karsilayan Cevdet Yüzbasi’nin bal mumu heykelinin bulundugu 1934 model Lincoln marka aracin replikasi Bolu’da sergilendi. 28 Haziran Kocaeli’nin Kurtulus yil dönümü nedeniyle araci Kocaeli’ne götüren Muhammet Yildirim, dönüs yolculugunda nostaljik otomobili Bolu’ya getirdi. Bolu Valilik Meydani’nda sergilenen araç kisa sürede vatandaslardan yogun ilgi gördü.

“Bir ev parasina mal oldu”

2014 yilinda yaklasik 140 bin liraya mal olan ve günümüzde bir ev parasi mal oldugunu ifade eden Muhammet Yildirim, “Bu otomobil bir daire parasi yedi, ben gönüllü olarak sehir sehir geziyorum. Hiçbir sekilde para dahi talep etmiyorum. Araca vatandaslar yogun ilgi gösterdi” dedi.



“Bunun gönüllü yapilmasi çok güzel”

Aracin basinda fotograf çektiren Miraç Öner, “Gayet basarili olmus. Bence çok güzel bir sey. Bunun gönüllü olarak yapilmasi zaten çok güzel. Bunun gibi çok daha örnek görmemiz lazim. Basarili olmus" dedi.

Kaynak: İHA