Ava Çikan Atmacalar, Tonlarca Bugdayi Küle Çevirdi

Tekirdag’da bir çiftçinin tarlasi yanarak kül oldu. Avlanan atmacalarin kablolara kisa devre yaptirmasiyla çikan kivilcimlarin neden oldugu yanginda yaklasik 70 ton bugday yandi.

Ava Çikan Atmacalar, Tonlarca Bugdayi Küle Çevirdi
Tekirdag’in Çerkezköy ilçesine meydana gelen tarla yangininda akil almaz olaylar yasandi. Avlanmaya çikan 3 atmaca, kovaladiklari avlarini yakalamak için Adnan Gürhan isimli çiftçinin tarlasindan geçen elektrik direklerine takildi. Atmacalarin kablolara kisa devre yaptirmasiyla aniden çikan kivilcimlar hasat edilmeyi bekleyen bugdaylara siçradi. Kuru ve sicak havanin etkisiyle dakikalar içerisinde alevlere teslim olan tarlayi söndürmek kolay olmadi.

Organize Sanayi Bölgesi yakinlarinda bulunan tarladaki yangina müdahale edilmek için önce elektrikler kesildi, ardindan tarlanin hemen altindan geçen dogalgaz hatti kapatildi. Itfaiye ekiplerinin bir saat boyunca müdahale ettigi yanginda 100 dönümlük arazinin 60 dönümünden fazlasi alevlere teslim oldu. Yaklasik 70 ton mahsulün kül oldugu olayda zorlu hava ve arazi sartlarindan dolayi motoru isinarak arizalanan itfaiye aracina bir baska arozözün hava kompresiyle müdahale edildi.
Kaynak: İHA