MEGEM 32'Nci Dönem Mezunlarini Verdi

Eskisehir OSB Müdürlügü tarafindan kurulan ve yetistirdigi is gücüyle Türkiye’ye de örnek olan, Mesleki Edindirme ve Gelistirme Merkezi’nde (MEGEM) 32’nci dönem mezuniyet heyecani yasandi.

MEGEM 32'Nci Dönem Mezunlarini Verdi
Eskisehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayali yetismis, teknik ve kalifiye eleman ihtiyacini karsilamak amaciyla Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde kurulan, istihdama sundugu büyük katki ile Türkiye’ye örnek olan Mesleki Edindirme ve Gelistirme Merkezi’nde (MEGEM A.S.) 32’nci dönem mezuniyet heyecani yasandi. Bursa Eskisehir Bilecik Kalkinma Ajansi (BEBKA), Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) ve Meslek Edindirme ve Gelistirme Merkezi (MEGEM) is birligiyle gerçeklestirilen ve Istihdam Garantili Meslek Egitim Kurslari sonunda “Kalite Kontrol ve CMM Ölçüm Opeartörlügü, CNC Tezgâh Operatörlügü, Kaynak Operatörlügü, Makine Bakim Operatörlügü ile Montaj Operatörlügü” egitimlerini basariyla tamamlayan 83 kursiyere düzenlenen törenle sertifikalari verildi.

Eskisehir OSB Konferans Salonunda gerçeklesen mezuniyet törenine Eskisehir OSB Yönetim Kurulu Baskani Nadir Küpeli, MEGEM Yönetim Kurulu Baskani Samet Özkaya, BEBKA Eskisehir Koordinatörü Güliz Ünal, MEGEM Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Ayva ve Pinar Baris katildi.



“Isgücü açiginin azaltilmasina çok önemli bir katki sagliyoruz”

Eskisehir OSB Yönetim Kurulu Baskani Nadir Küpeli, MEGEM’in sanayideki kalifiye eleman boslugunu doldurma noktasinda önemli bir misyon üstlendigini, merkezin 14 yildir Eskisehir sanayisine nitelikli is gücü kazandirdigini söyledi.

Eskisehir OSB’de 2 yil içerisinde 235 yeni sirketin üretime baslayacagini ve yeni is imkânlarinin olusturulacagini belirten Baskan Küpeli, “Sanayimiz hizli büyüyor, fabrikalarimizin sayisi sürekli artiyor, bizler istenen ölçüde kalifiye eleman bulamiyoruz. Su anda OSB’deki sanayi kuruluslari en az bin kisinin üzerinde teknik ve ara eleman ile isçi ariyor, ama çalistiracak insan ve isçi bulamiyoruz. MEGEM kurslari sayesinde her kurs dönemimizde önemli sayida kursiyerimizi yetistirip mezun ediyoruz. Iste bu noktada MEGEM önemli bir boslugu dolduruyor. Yilda 400’ün üzerinde kisiyi sanayimize kazandirarak isgücü açiginin azaltilmasina çok önemli bir katki sagliyoruz. Gençlerimizi is sahibi yapip, kendi paralarini kazanmalarini ve üretici bireyler olmalarini sagliyoruz. Özellikle bayanlara pozitif ayrimcilik yaparak onlarin is sahibi olmalarina çok daha fazla önem veriyoruz. Bu dönemde çok sayida bayan kursiyerlerimiz kursumuzdan mezun oldular” seklinde konustu.



“32 dönem sonunda bin 646 kursiyeri mezun ettik”

Eskisehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve MEGEM A.S. Yönetim Kurulu Baskani Samet Özkaya, 32. dönem itibariyle toplam 1646 kursiyeri mezun ettiklerini aktararak, “MEGEM olarak bu zamana kadar toplam 32 dönem sonunda, toplam 1646 kursiyere egitim verdik ve meslek sahibi yaptik. MEGEM’IN kapasitesini her dönem sürekli arttirmaya çalisiyoruz, sabah ve öglen grubu olarak kurslarimizi açtik. Bu sayede daha fazla kisiyi sanayimizde is sahibi yapiyoruz. 32’nci dönem grubu olarak 2,5 ay süren kursumuz sonunda; 22 kisi CNC bölümünden, 25 kisi kalite kontrol bölümünden, 16 kisi kaynak bölümünden, 12 kisi makine bakim bölümünden ve 8 kisi de montaj bölümünden olmak üzere toplam 83 kursiyerimizi, basariyla mezun ettik” dedi.



“33’üncü dönem 17 Temmuz’da baslayacak”

Yeni dönem kurs hakkinda da bilgiler veren Özkaya, “Yeni dönem kurs için sosyal medya üzerinden duyurularimiz devam ediyor. 17 Temmuz tarihinde, yeni dönem egitimlerimize baslayacagiz. MEGEM’den kurs almak isteyen gençlerimiz web sayfamiz üzerinden basvuru yapabilirler” diye konustu.

Kaynak: İHA