Manisa Itfaiye Daire Baskani Inal Açiklamasi 'Alevlerin Is Yerlerine Sirayet Etmemesi Için Sogutma Çalismalari Sürüyor'

Manisa’nin Yunusemre ilçesinde bir geri dönüsüm fabrikasinda çikan yangin ile ilgili açiklama yapan Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Gürhan Inal, yanan malzemelerin poliüretan oldugunu, alevlere hizli ve yerinde müdahale ettiklerini söyledi. Inal, ayrica alevlerin çevredeki fabrikalara sirayet etmemesi için sogutma yaparak önlem aldiklarini aktardi.

Manisa Itfaiye Daire Baskani Inal Açiklamasi 'Alevlerin Is Yerlerine Sirayet Etmemesi Için Sogutma Çalismalari Sürüyor'
Manisa’nin Yunusemre ilçesindeki Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Tekeli Geri Dönüsüm Fabrikasi’nda çikan yangin yaklasik 3 saattir devam ederken, çok sayida ekip yangini kontrol altina almaya çalisiyor. Yangin bölgesinde bulunan Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Gürhan Inal, yangininla ilgili önemli açiklamalarda bulundu.

"Her tarafi çevrildi"

Yanginin çiktigi geri dönüsüm fabrikasini dört bir koldan her yerini çevirdiklerini söyleyen Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Gürhan Inal, yanan malzemelerin de poliüretan oldugunu aktardi. Inal, "Yanginin her tarafi itfaiye ekiplerimizce çevrilmis durumdadir. Toplam 52 aracimizla birlikte müdahalemiz sürüyor. Orman Bölge Müdürlügü de ekipleriyle alevleri söndürmek için bize hem havadan hem de karadan destek veriyor. Bahçede bulunan poliüretan malzemeleri, buzdolabi köpükleri gibi malzemelerin tutustugunu tespit ettik. Ekiplerimiz yanginin özellikle çevredeki is yerlerine sirayet etmemesi için sogutma çalismalarini da sürdürüyor. Ayni zamanda da tutusan malzemeleri söndürmek için su ve köpükle alevlere müdahale ediyoruz. Çalismalarimiz sonrasi çevredeki is yerlerinde de su anda herhangi bir sorun görünmüyor. Izmir Itfaiyesi’nden de takviye ekipler bizlere yardimci oluyorlar. Biz su an 52 ekip ve 92 personelle çalismalarimizi sürdürüyoruz. Manisa Büyüksehir Belediyesine ait kepçe ve dozerlerimiz de su anda yanginin çiktigi fabrikada çalismalarini sürdürüyor" dedi.



Yangindan ve dumandan etkilenen yok

Çikan yanginda herhangi bir can kaybinin olmadigini, dumandan etkilenen vatandasin da bulunmadigini söyleyen Inal, "Yanginin çikis sebebi henüz belli degil. Biz geldigimizde bahçedeki malzemelerin yogun olarak yandigini gördük. Yanan malzemeler poliüretan oldugu için statik olarak da yanmaya müsait. Ekiplerimizin erken ve yerinde müdahalesi oldukça önemliydi. Çok sükür bir can kaybi yok. Biz olay yerine geldigimizde çalisanlari hemen tahliye ettik. Yangindan ve dumandan etkilenen vatandasimizin olmadigini görmüstük" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA