Basaksehir'de Yazinin Serüveni Ziyarete Açildi

Basaksehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yilinda düzenledigi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde sanatseverleri sergiyle daha bulustu. Etkinlikte el yazmasi 53 eser ve 9 objenin sergisi sergilendi. Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, "Cumhuriyetimizin 100’üncü yilina tekabül eden bu güzel mekanin böyle güzel eserlerle taçlanmasi bizim için çok büyük bir keyif” dedi.

Basaksehir'de Yazinin Serüveni Ziyarete Açildi
Basaksehir Belediyesi, Yaziyorum Sergisi ile yazinin yüzyillardir süren serüvenine ev sahipligi yapti.Geçmisin üstatlari, çagimizin öncü isimleri ve gelecegin yazi sanatçilarina ait eserlerin yer alacagi Yaziyorum Sergisi, Sanat Merkezi Sehir Sanat’ta ziyarete açildi. Açilista Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu ve Kemal Tahir Efendi, Halim Özyazici, Kemal Batanay, Hamit Aytaç, Necmettin Okyay, Ali Alparslan gibi kiymetli sanatçilar yer aldi. Bunlarin yani sira Kur’an-i Kerim’in mealini Latince kaleme alan sanatçi Ethem Çaliskan’dan hat sanatini ögretmeyi misyon edinen Prof. Dr. Hüsrev Subasi’ya, Irlandali kaligrafi sanatçisi Denis Brown’dan Uzak Dogu yazi sanatinin öncü ismi Ali Lei Gong’a kadar birçok sanatçiya ait nadide eser, sanatseverlerin begenisine sunuldu. El yazmasi 53 eser ve 9 objenin sergilendigi sergi, 31 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.

"Özetle yasayan bir binanin içerisindeyiz"

Etkinlikte bulunan eserlerle ilgili bilgi veren Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, "Içinde bulundugumuz mekan bu yil açtigimiz ve Cumhuriyetimizin 100’üncü yilina tekabül eden bu güzel mekanin böyle güzel eserlerle taçlanmasi bizim için çok büyük bir keyif. Içinde bulundugumuz bir mekan belediye binasi belediye binasinin içinde sanat merkezinde konusuyoruz. Belediye binasinin içinde çok güzel bir sahne, fuayene alanlari, kadin, çocuk ve gençlerimizin egitim aldigi bir çok sanat faaliyeti var. Özetle yasayan bir binanin içerisindeyiz. Bugün açilisini yapacagimiz içinde bir çok eserin oldugu bu muhtesem açilisi sanatçilarla birlikte yapacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA