2000 Yilinin Konyali ÖSS Birincisi Simdi Bakan Yardimcisi Oldu

2000 yilinda üniversiteye giris sinavlarinda birinci olarak Türkiye’ye adini duyuran Konyali Oruç Baba Inan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi olarak atandi.

2000 Yilinin Konyali ÖSS Birincisi Simdi Bakan Yardimcisi Oldu
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Oruç Baba Inan, 2000 yilinda ÖSS sinavinda birinci oldugunu Konya’nin Yunak ilçesine bagli Çayirbasi köyünde ögrendi. Oruç Baba Inan, ailesiyle birlikte büyük sevinç yasadi. Inan’in basarisi ile ilgili o zamanki gazetelerde ve televizyonlarda “Birinci oldugunu tarlada ögrendi” seklinde haberler yayinlandi. Inan, "Bogaziçi Üniversitesi’nde okumak istiyorum. Kazanmayi çok hayal ediyordum anacak bu dereceleri alacagimi beklemiyordum" derken, babasi Yilmaz Inan, "En büyük hayalim, oglumun okuyup iyi yerlerde görev yapmasiydi. Oglumun bu günlerini de gördügüm için çok mutluyum" diye duygularini dile getirmisti.

Oruç Baba Inan, Bogaziçi Üniversitesi Isletme Bölümü’ndeki egitimini dereceyle tamamladi. Üniversite egitiminin arindan Yildiz Holding’te pazarlama biriminin ardindan üst düzey görevler üstlendi. Özel sektör kariyerinde Konya Seker’de Torku’nun Genel Müdürlügü ve Turkcell Tüketici Teknolojileri Direktörlügü görevlerinde basarilar elde eden Inan, kamuda da Tarim ve Orman Bakanligi Strateji Gelistirme Baskanligi görevinde deneyim kazandi. Inan, 2020 yilindan bu yana Kastamonu Entegre A.S.’de CEO Yardimcisi olarak görevini yürütürken, son kararname ile Cumhurbaskani Erdogan tarafindan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimciligi görevine atandi.
Kaynak: İHA