Uluslararasi Emmy Ödüllerini Dagitan Jüri Üyeleri Türk Yildizlar Ile Bulustu
Uluslararasi Emmy Ödülleri’ni dagitan Uluslararasi Televizyon Sanatlari ve Bilimleri Akademisi, "Emmy Academy Day" etkinligine 35 ülkeden katilan 120’den fazla jüri, Türk dizi ve televizyon yildizlari ile bir araya geldi. "Emmy Academy Day" etkinliginin gala gecesine Galataport ev sahipligi yapti.
Uluslararasi Emmy Ödülleri’ni dagitan Uluslararasi Televizyon Sanatlari ve Bilimleri Akademisi, "Emmy Academy Day" etkinligi için 31 Mayis’ta Istanbul’a gelmisti. Etkinlik çerçevesinde bu aksam gerçeklesen gala gecesine, Galataport ev sahipligi yapti. Ay Yapim’in düzenledigi etkinlige 35 ülkeden 120’den fazla jüri üyesi katildi.
Tüm dünyadan akademi üyeleri, Türk dizi ve televizyon yildizlarindan Kenan Imirzalioglu, Serenay Sarikaya, Perihan Savas, Demet Evgar, Hatice Aslan, Birce Akalay, Kerem Bursin, Demet Akbag gibi isimlerle bir araya geldi. Emmy ödüllerinin kalbi Türk yildizlarla birlikte Galataport’ta atti. Kirmizi hali serildi, Türk dünyasinin yildizlari teker teker kirmizi halidan geçis yapti.
"Bu iliskilerin çok önemli oldugunu düsünüyorum"
Merve Dizdar’in aldigi ödüle iliskin konusan Perihan Savas, "Daha önce Haluk Bey almisti, bu ödülün gerçekten çok önemli oldugunu düsünüyorum. Bu iliskilerin çok önemli oldugunu düsünüyorum. Yeni projelerimiz var. 80’ler ile alakali yazin çalisacagiz o yüzden sezonu biraz daha erken baslayacagiz" dedi.
"Çok sey de oldugu gibi sanatta da önemli projeler ortaya koyuyoruz"
Demet Evgar ise, "Çok güzel bir gece ülke bir çok seyde oldugu gibi sanatta da önemli projeler ortaya koyuyoruz. Merve emeklerin karsiligini gerçekten alacak daha Cannes ödülünün etkisi altindayim. Bu sekilde, oyuncu potansiyeli oldukça fazla var" ifadelerini kullandi.
"Ay Yapim’in bu isi için ben de çok heyecanliyim"
Ay Yapim’in projesi için heyecanini belirten Serenay Sarikaya "Çok güzel bir proje Ay Yapim’in bu isi için ben de çok heyecanliyim. Bütün sektör, bir sürü arkadasimiz burada. Neden Alice Müzikali’nde dansim çok konusuldu. Normal bir dans çok tesekkür ederim begendiginiz için benim yapim böyle. Sarki söyleme konusunda, dans etme konusunda artik sasirmayin" seklinde konustu.
"Dünyada böyle organizasyonlara ev sahipligi yapiyoruz"
Emmy Academy Day etkinligini kiymetli buldugunu belirten Kenan Imirzalioglu, "Çok kiymetli tabii ki. Dünyada böyle organizasyonlara ev sahipligi yapiyoruz. Düsünsenize arkadaslar, Cannes tarihinde dünyada 76 tane kadinin aldigi bir ödülü Merve Dizdar aliyor bu da çok önemli" dedi.
"Ayni sektörden farkli insanlar bulustu"
Dijital sektör hakkinda ise Birce Akalay, "Ayni sektörden farkli insanlar bulustu. Paneller düzenlendi, ben katilamadim maalesef programlardan dolayi katilmak isterdim çok ama bir dahaki sefere umarim. Set güzel geçiyor, bitirmek üzereyiz 6 Haziran’da bitiriyoruz Kus Uçusu’nu bitiriyoruz. Böyle görünüyor bakalim belki dördüncü sezonu olabilir ama olmayabilir de. Biz yine uzun yillardir ayni sorulari cevapliyoruz. Dijital basi sonu belli oldugu için çalisma saatleri itibari ile zamanli, senaryo sayfa sayilari süreleri itibari de çok daha avantajli çalisma kosullari" ifadelerini kullandi.
