Sifir Atik Ile 5 Ayda 2 Bin 500 Agacin Kesilmesi Önlendi

Haliliye Belediyesinin hayata geçirdigi Sifir Atik Projesiyle toplandigi atik kagitlar sayesinde son 5 ayda yaklasik 2 bin 500 agacin kesilmesi, atik yaglarla ise 500 milyon metreküp suyun kirlenmesi önlendi.

Sifir Atik Ile 5 Ayda 2 Bin 500 Agacin Kesilmesi Önlendi
Haliliye Belediyesi’nin Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) çerçevesinde hayata geçirdigi Sifir Atik Projesiyle geri dönüsüm atagi sürüyor. Temizlik Isleri Müdürlügü bünyesinde hizmete sunulan Sifir Atik Marketler ve ilçenin belirli noktalarina kurulan geri dönüsüm kutulariyla vatandaslarin geri dönüsüme katki saglamasi hedefleniyor. Bu çerçevede Devtesti Mahallesinde bulunan Sehit Ibrahim Halil Yildirim Parki, Sair Nabi Mahallesinde bulunan Buluntu Hoca Parki ve Ahmet Yesevi Mahallesine kurulan Sifir Atik Market ile vatandaslar, geri dönüsüme katki sunacak atiklarini getirerek, karsiliginda puan sistemiyle temizlik ürünlerini aliyor. Proje çerçevesinde her gün yüzlerce kilo kagit, plastik, metal ve atik yaglar Atik Dönüsüm Merkezleri ile geri dönüsüme kazandiriliyor. Son 5 ay içerisinde vatandaslarin Sifir Atik Marketlere götürdükleri ve geri dönüsüm materyallerinden toplanan kagit atiklar ile 2 bin 500 agacin kesilmesi önlendi. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi ve evlerindeki atiklari götürdükleri bu marketler ve materyallerden toplanan atik yaglarla ise toplam 500 milyon metreküp suyun kirlenmesinin önüne geçildi.

Öte yandan, Temizlik Isleri Müdürlügü tarafindan daha temiz bir çevre için yürütülen hummali çalismalar ise periyodik olarak devam ediyor.
Kaynak: İHA