Erzincan'da 2 Bin 678 Ögrenci LGS'de Ter Dökecek

Erzincan’da hafta sonu yapilacak olan Liselere Geçis Sinavi (LGS) sinavinda 2 bin 678 ögrenci iyi bir gelecek için ter dökecek.

Erzincan'da 2 Bin 678 Ögrenci LGS'de Ter Dökecek
LGS merkezi sinavinda oturumlar, sinav süreleri, soru sayilari ve ders dagilimlarinda geçen yillara göre herhangi bir degisiklik yapilmazken, sinav iki oturum halinde gerçeklestirilecek ve ögrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak. Geçen yillardan farkli olarak bu yil ögrenciler bakanligin yasanan depremler nedeniyle aldigi karar nedeniyle ikinci dönem konularindan sorumlu olmayacak.

Milli Egitim Bakanligi tarafindan yayinlanan kilavuza göre, sinavin birinci oturumu Türkiye saatiyle 09.30’da, ikinci oturumu ise saat 11.30’da baslayacak. Birinci oturumda ögrencilere Türkçe, T.C. Inkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabanci Dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanitlama süresi verilecek. Ikinci oturumda ise ögrencilere Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve ögrencilerin yanitlamasi için 80 dakika süreleri olacak.

Erzincan’da ise 70 okulda, 172 salonda toplam 2 bin 678 sekizinci sinif ögrencisinin LGS’ye girecegi ögrenildi. Sinav tüm ülkede oldugu gibi Manisa’da da 09.30’da baslayacak.

Erzincan merkez ve ilçelerinde sinava girecek ögrencilerin sayisi ise su sekilde;

Merkez: 38 okulda 2 bin 42 ögrenci

Çayirli: 6 okuldan 88 ögrenci

Iliç: 2 okuldan 89 ögrenci

Kemah: 2 okul 27 ögrenci

Kemaliye: 3 okul 33 ögrenci

Otlukbeli: 2 okul 19 ögrenci

Refahiye: 3 okul 70 ögrenci

Tercan: 8 okul 155 ögrenci

Üzümlü: 6 okul 155 ögrenci

Erzincan Il Milli Egitim Müdür Vekili Murat Demir ise ögrencilere basari temennisinde bulunarak, “Ögrencilerimizin güvenli bir sekilde sinavlara katilmalari için, sinav yapilacak okullarimizda gerekli tedbirler alinmistir. Her türlü planlama yapilarak okullarimiz sinava hazir hâle getirilmistir.

Gelecegimizin teminati sevgili ögrencilerimiz, sinava büyük emekler vererek hazirlandilar. Hayatta verilen hiçbir emegin karsiliksiz kalmayacagina inaniyoruz. Derslerine sabirla ve inançla düzenli ve planli olarak çalisan ögrencilerimiz, sinavlardan en güzel neticeyi alacaklardir. Çocuklarimiz, hedeflerine ulasmak için emin adimlarla ilerledikçe basari da dogal bir süreç olarak kendiliginden gelecektir. Ögrencilerimizin yetismesinde büyük gayret gösteren degerli ögretmenlerimize ve fedakâr velilerimize tesekkür ediyorum. Liselere Geçis Sistemi çerçevesinde yapilacak olan sinavda ögrencilerimize üstün basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA