Birbirinden Güzel Eserler Görücüye Çikti
Yunusemre Belediyesi ve Yunusemre Ilçe Halk Egitim Merkezinin katkilariyla Millet Çarsisi Fuaye Salonunda El Sanatlari Sergisi açildi. Hanim lokallerindeki kursiyerlerin yaptigi eser ve ürünlerden olusan sergi, 6 Haziran Sali gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Yunusemre Halk Egitimi Merkezi Müdürü Aysen Oguz, basta Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi basta olmak üzere serginin hazirlanmasinda emegi geçen kurs ögreticilerine, kursiyerlere tesekkür etti. 2022-2023 egitim ögretim döneminde 2 bin 500’den fazla kurs açtiklarini, bu kurslara 30 binden fazla kursiyerin katildigini vurgulayan Oguz, Manisa’nin en kalabalik ilçesi olarak en fazla kurs açilin merkezin Yunusemre Halk Egitim Merkezi oldugunu söyledi.
Oguz, halkin talepleri istikametinde her türlü kurs açtiklarini ve kursiyerler tarafindan yil boyunca yapilan birbirinden güzel el emegi eserleri sergilemek ve insanlara tanitmaktan dolayi çok mutlu olduklarini ifade etti.
Yunusemre Ilçe Milli Egitim Müdürü Yildiray Demirtas ise, 100 yil önce kurulan Cumhuriyetin bugün egitim neferleri ile yükselmeye devam ettigini kaydetti.
Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü’nün 1-7 Haziran tarihleri arasinda gerçeklestirdigi Hayat Boyu Ögrenme Haftasinin çesitli etkinliklerle kutlandigini ifade eden Demirtas, açilan 2 bin 500 kursa 30 binden fazla kursiyerin katildigini vurguladi.
Açilista konusan Baskan Çerçi, “Hanimlarimiz; okuma yazma kursundan dokumaciliga, kuaförlükten dikis nakisa, Ingilizceden bilgisayar kullanmaya kadar birçok bransta egitim görüyor, sosyallesme firsati buluyor. Burada ne görüyorsaniz bunlarin hepsi kursiyerlerimize ögretiliyor. Meslek sahibi oluyorlar. Yetki belgesi de alarak üretim yapiyorlar. Kendi bütçelerine katkida bulunuyorlar. Bunlarin hazirlanmasini en basta saglayan Sayin Cumhurbaskanimiz Erdogan’dir. Özellikle ona sükranlarimizi sunuyorum. Her sey halkimiz için. Halka hizmet, Hakka hizmettir. Emegi geçenleri kutluyorum.” dedi.
Sergi Millet Çarsisi Fuaye Salonunda 6 Haziran tarihine kadar vatandaslarin begenisine sunulacak.
