Meshur Kebapçiyi Dolandiran Saniklarin Cezasi Belli Oldu

Bursa’da 156 yildir faaliyet gösteren kebapçi isletmesini, yaklasik 5 yilda 5 milyon liradan fazla zarara ugrattiklari iddiasiyla yargilanan 12 saniga, 3 yil 9 ay ile 6 yil 3 ay arasinda degisen hapis cezalari verildi.

Meshur Kebapçiyi Dolandiran Saniklarin Cezasi Belli Oldu
Bursa’nin ünlü kebapçisinda yasanan dolandiricilik olayinin durusmasi bugün görüldü.

Bursa 36. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki durusmada firma adina katilan 4. kusak temsilcisi Oguzhan Iskenderoglu sikayetlerinin devam ettigini belirtti.



3 yil 9 ay ile 6 yil 3 ay arasinda degisen hapis cezalari verildi

Durusmaya katilan avukat beyanlarinin ardindan kararini açiklayan mahkeme hakimi, sanik Irfan Y., Mehmet K., Fuat A. ve Orhan K.’yi "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçunu birden fazla kez isledikleri gerekçesiyle 6 yil 3’er ay hapis ve 45 biner lira adli para cezasi, Ercan Ç., Göksel G., Kadir K., Mahmut Esat Ç., Mustafa K. ve Özgür G.’yi de ayni suçtan 5’er yil hapis ve 30 biner lira adli para cezasina çarptirdi. Saniklar Emel Ç. ile Ismail Y. hakkinda da "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçunu birden fazla kez isledikleri gerekçesiyle 3 yil 9 ay hapis ve 22 bin 500’er lira para cezasina hükmetti. Ayrica hakim, bazi saniklar için yurt disina çikis yasagi konulmasina hükmetti.

“Türk adaletine güvenim sonsuz”

Manevi zararin maddi zarardan çok daha fazla oldugunu ifade eden Oguzhan Iskenderoglu, "Rakamlar konusuluyor, bir de bunun manevi tarafi var. Biz 156 yillik bir isletmeyiz. Burada dururken, su konusmayi yaparken bile utandigimi bilmenizi istiyorum çünkü bu isletme benim degil. Babamin da degil, babamin babasinin, dedesinin, büyükbabasinin. Burada bu durumda olmak ve bu böyle bir sebepten dolayi kamera karsisinda olmak çok üzücü bir sey. Demek istedigim insallah adalet yerini bulur. Fazla da yorum yapmak istemiyorum çünkü devam eden süreç var. Türk adaletine, hukukuna güvenimiz sonsuz" seklinde konustu.



“Biz paranin pesinde degiliz, umurumuzda bile degil”

Süreci avukatlari ile degerlendirecegini belirten Iskenderoglu, "Önümüze bakmaktan baska çaremiz yok. Önümüze bakacagiz. Isimizi yapmaya, daha iyi yapmaya devam edecegiz. En önemli olay o. Rakamlar konusuluyor. Biz paranin pesinde falan hiç degiliz, umurumuzda bile degil. Önemli olan adaletin yerini bulmasi çünkü paradan daha kiymetli bir sey var o da zaman. Bu yapilan hirsizlik süreci bizi çok geriye itmis. Önemli olan o kaybedilen zamanin, o haksizligin yerini bulmasi" dedi.

Kaynak: İHA