Okulun Disina Çikti, Tekrar Girmek Isteyince 1 Dakika Geçtigi Için Sinava Alinmadi

Yurt genelinde oldugu gibi Kocaeli’de de Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturum heyecani yasandi. Kapilar 10.00’da kapanirken okulundan disariya çikan bir vatandas, tekrardan içeriye girmek istediginde, 1 dakika geç kaldigindan dolayi sinava alinmadi. Hayallerinin pesinden kosan 45 yasindaki bir vatandas da ilk kez üniversite sinavina girmenin heyecanini yasadi.

Okulun Disina Çikti, Tekrar Girmek Isteyince 1 Dakika Geçtigi Için Sinava Alinmadi
Ölçme Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafindan, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15 itibariyle basladi.

Mimar Sinan Dereli Ortaokulu da YKS ilk oturumunun yapildigi okullardan biri oldu. Çok sayida üniversite adayi sabahin erken saatlerinde okullara gelerek yerlerini aldi. Okul girislerinde görevliler tarafindan karsilanan ögrenciler, polis ekipleri tarafindan titizlikle gerçeklestirilen üst taramasi, kimlik ve gerekli belge kontrolünün ardindan içeriye alindi. Milyonlarca genç, üniversite hayallerine bir adim daha yaklasmak için siniflarda aileleri ise disarida sinav heyecani yasadi.

Kapilar 10.00’da kapanirken disariya çikan bir vatandas, tekrardan içeriye girmek istese de 1 dakika geç kaldigindan dolayi sinava alinmadi. Bir kiz ögrenci de geç kalanlar arasinda yer aldi. 45 yasindaki Tülay Karakas ise ilk kez üniversite sinavi heyecanini yasadi.

"45 yasindayim, ilk kez üniversite sinavina giriyorum"

Ilk kez üniversite sinavina giren Tülay Karakas, “Üniversite sinavina giriyorum, çok hazirlanmadim sansimi denemek istedim sadece. Aslinda benim hayalim hukuk fakat o biraz zor gibi görünüyor. Çok iyi hazirlanmak gerekiyor. 2 veya 4 yillik adalet olabilir. Hedefim o ama bakalim basarabilecek miyim. Belirli bir yasta biraz zor oluyor, elimden geleni yaptim insallah basarabilirim. 45 yasindayim ilk kez üniversite sinavina giriyorum. Açiktan lise ve ortaokulu bitirdim. Sinava girmeyeli 3 -4 yil oldu” diye konustu.

Kizinin heyecanina ortak olan Muhammet Yahsi, “Kizim sinava girdi. Su anda o içeride ter döküyor, biz de disarida ter döküyoruz. Insallah hayirlisiyla kazanmasini istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA