O Ilçe Bayram Tatilinde 500 Bin Kisiyi Agirlamaya Hazirlaniyor
9 günlük Kurban Bayrami tatiline sayili günler kala Balikesir’in Edremit ilçesi denizi, termal tesisleri ve Kazdaglari ile yerli turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Farkli destinasyonlarda tatil imkani sunan Edremit, tatil boyunca 500 bin tatilciyi agirlamaya hazirlaniyor.

Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB) Çanakkale-Balikesir Bölge Baskani Fatih Ergün doluluk oranlarina dikkatleri çekerek, “Yüzde doksanlara yakin bir rezervasyon oldugundan bahsediliyor bölgemizle ilgili. Bunun bayram tatiline yaklasan günlerde yüzde yüzlere ulasacagini düsünüyoruz. Bölgemizle ilgili bu 9 günlük tatilin ekonomimize çok ciddi bir katki saglayacagi açiktir. Umarim hayirlisiyla güzel bir Kurban Bayrami atlatacagiz” dedi.
Edremit Belediye Baskan Yardimcisi Tayfun Canli ise, ilçenin bayram ve yaz sezonu için tüm hazirliklarin yapildigini ifade ederek, “9 günlük bayram tatili öncesi ve okullarin kapanmasiyla birlikte yaz sezonumuzun hizlanmasi bekleniyor. Edremit bölgesi biliyorsunuz Kuzey Ege’nin incisi, Kaz Daglari’ndan oksijen, denizden gelen iyot kokusuyla, Edremit muhtesem bir turizm bölgesi. 3 T’nin de merkezi, 3T ne diyeceksiniz? 3T tarih, turizm, tarimin merkezi. Edremit’te 9 günlük bayram tatilinde nüfusun üç katina çikmasi bekleniyor. Bütün tatilcileri bölgemize bekliyoruz. Onlari agirlamaktan da çok mutluyuz, neseliyiz. Neseli de bir tatil diliyorum kendilerine. Edremit bayram tatiline ve yaz sezonuna hazir” diye konustu.
