TOBB ETÜ'de Mezuniyet Heyecani

TOBB ETÜ 2022-2023 Dönemi mezunlarini verdi. TOBB ETÜ Mütevelli Heyeti ve TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu mezuniyet töreninde gençlere, “Ne yaparsaniz yapin isinize yenilik getirin. Devir, hayati buldugu gibi birakmayanlarin devri. Yaptiginiz her iste, bulundugunuz her ortamda vicdanli olun. Adaletli olun” diye seslendi.

TOBB ETÜ'de Mezuniyet Heyecani
Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Mütevelli Heyeti ve TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, 2022-2023 Egitim Ögretim Yili Mezuniyet Töreni’nde yaptigi konusmada, ögrencilere hayal kurmalari ve o hayaller üzerinden hedefler koyarak çok çalismalari tavsiyesinde bulundu. Hisarciklioglu, “Ne yaparsaniz yapin isinize yenilik getirin. Kimseyi ötekilestirmeyin. Vicdanli olun, adaletli olun” dedi.

TOBB ETÜ 2022-2023 Egitim Ögretim Yili Mezunlari diplomalarini aldi. TOBB ETÜ Mütevelli Heyeti ve TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, burada yaptigi konusmada gençlere hitaben “Cumhuriyetimizin 2. yüzyilinda daha huzurlu, daha mutlu ve daha müreffeh bir Türkiye için bizden daha çok çalisacaginiza inancim tam” diye seslendi.

Egitime yapilan yatirimin, ülkeye yapilan en büyük hizmet oldugunu belirten Hisarciklioglu, “Sayisi 10 bini asan mezunlarimizin ve hocalarimizin basarilariyla gögsümüz kabariyor. Tesla’dan Apple’a dünya devlerinde mezunlarimiz basarili islere imza atiyor. TOBB ETÜ’de aldigi egitimle New York Barosu’nun sinavini kazanip Amerika’da avukatlik yapan mezunlarimiz var. Amerikan Havacilik ve Uzay Enstitüsü tarafindan düzenlenen uçak motoru tasarim yarismasinda ögrencilerimiz dünya birincisi oldu. Tip Fakültemiz uzmanlik sinavi’nda kisa sürede ilk 3’e girdi. Geçtigimiz dönemlerde hem TUS hem KPSS birincisi de TOBB ETÜ’den çikti. Mezunlarimiz arasinda milletvekili ve belediye baskani seçilenler var. Hem de Meclisin en genç milletvekili bizden. TOBB ETÜ’lü bürokratlar, yöneticiler her yerde. Artik Bakanliklara gittigimde TOBB ETÜ mezunlarimizi görüyorum. TOBB ETÜ büyük bir networke dönüsüyor” diye konustu.

Hayata yenilik getirin çagrisi

Türkiye’nin Otomobili TOGG’un Ar-Ge’sinin de TOBB ETÜ kampüsünde yapildigini hatirlatan Hisarciklioglu, “Ögrencilerimiz gelecek dönem TOGG’da ortak egitim programlarina basliyor olacak” sözleriyle müjde verdi.

Hisarciklioglu söyle devam etti:

“Her biriniz, yeni dünyaya hazirsiniz! Eski köye yeni adet getirin. Ne yaparsaniz yapin isinize yenilik getirin. Unutmayin, devir degisiyor. Devir, hayati buldugu gibi birakmayanlarin devri. Bakin yapay zekâyla, 3. nesil robotlarla birlikte önümüzdeki 50 yil içinde bugünkü mesleklerin yarisindan fazlasi tarihe karisacak. Yapay zekâ en büyük rakibiniz olacak.

Iste Türkiye’nin ilk Yapay Zeka Mühendisligi bölümünü bu yüzden kurduk. Bu sene ilk mezunlari verecek. Sizlerle gelecegi insa etmek için kurduk. Yaptiginiz her iste, bulundugunuz her ortamda vicdanli olun. Adaletli olun. Güçlünün hakli oldugu degil, haklinin güçlü oldugu bir dünya için çalisin. Ve dürüst olun! Çünkü isin hilesi dürüstlüktür. Dilinden, dininden, kimliginden, görüsünden, mezhebinden dolayi kimseyi ötekilestirmeyin.”
Kaynak: İHA