Kiraz Hasadinda Sona Gelindi

Denizli’de yaklasik 13 bin dekar alanda yilda 12 bin ton kiraz hasadinin yapildigi Honaz ilçesinde hasadin sonuna gelindi.

Kiraz Hasadinda Sona Gelindi
Yasanan dolu felaketi nedeniyle yüzde 80 oraninda zarar gören kiraz bahçelerinde hasadin sonuna yaklasildi. Yaklasik 13 bin dekar alanda yilda 12 bin ton kiraz hasadinin yapildigi Honaz ilçesine bagli Kaklik Mahallesi’nde 300 agaçlik bahçesinde kiraz hasadi yapan Hulusi Dag, geçen yil yaklasik 5 ton kiraz hasadi yaptigi bahçesinden bu yil 1,5 tona yakin kiraz toplandigini söyledi.

Kirazlarin doludan ve asiri yagislardan çatladigini, toplanan 1,5 ton kirazin da tekrar ayiklandigini anlatan kiraz üreticisi, zararin geçen yila oranla fazla oldugunu söyledi.



“Üretimimiz bu yil çok düstü”

Hasatta sona geldiklerini söyleyen Hulusi Dag, “Zarar geçen seneye göre yüzde 50’den fazla oldu. Honaz genelinde dolu zarari daha fazla ama bizim bu bölgede yüzde 50 civarinda. Kaklik bölgesindeyiz, biz de kiraz üreticisiyiz. Yari yariya zararimiz var. Geçen sene kiraz hasadimiz yaklasik olarak 5 tona yakindi. Bu sene de 1,5 ton civarinda gerçeklesti” dedi.

Kaynak: İHA