Genç Basiskele, Genç Istihdam'da Egitimler Basladi

Basiskele’de gençlerin nitelikli eleman olarak istihdama kazandirilmasi amaciyla Basiskele Belediyesi tarafindan projelendirilen "Genç Basiskele, Genç Istihdam Projesi"nde egitimler basladi.

Genç Basiskele, Genç Istihdam'da Egitimler Basladi
Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin hibe programi çerçevesinde Dogu Marmara Kalkinma Ajansi’nin destegiyle hazirlanan "Genç Basiskele Genç Istihdam Projesi"nde AutoCad-SolidWorks egitimleri Selim Yürekten Mesleki Teknik Lisesi’nde 12 kursiyer ile basladi.

Deniz Özdemir tarafindan verilen egitimlerde kursiyerler, baslangiç seviyesinden itibaren bilgisayar destekli 3 boyutlu çizim yapmayi ögrenecekler.

Basiskele Kariyer ve Istihdam Merkezi (BASKIM) koordinesinde tamamen ücretsiz verilen SolidWorks Kursu 7 hafta sürecek. Haftada 2 gün yapilan egitimlerde, toplamda 72 saati basariyla tamamlayan kursiyerlere Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Milli Egitim Bakanligi ve Dogu Marmara Kalkinma Ajansi onayli sertifikalari verilecek. Kursiyerler, egitim sonunda aldiklari onayli sertifikalarla çalismak istedikleri sektörde daha kolay ise yerlesebilecekler.

Proje çerçevesinde, AutoCad-SolidWorks egitimlerinin yaninda Kaynakçilik Atölyesi, Elektrik/Makine Bakim Atölyesi, Marangoz Mobilya Atölyesi, CNC Lazer Kesim ve Hidrolik Pnömatik kurslari da yakin zamanda baslayacak.

Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü’nün öncülügünde ilçenin istihdamina büyük katki sunan Basiskele Kariyer ve Istihdam Merkezi’nin (BASKIM) koordinesinde gerçeklestirilecek egitimlerde nitelikli personeller is hayatina kazandirilacak.
Kaynak: İHA