Seydisehir'de Kadin Kooperatifi Kuruldu

Konya’nin Seydisehir ilçesinde üreten kadinlarin hayali olan kadin kooperatifi resmen kuruldu.

Seydisehir'de Kadin Kooperatifi Kuruldu
Seydisehir’de ürettikleri meyve ve sebze ile adindan söz ettiren Tarasci Mahallesindeki kadinlarin pazar problemine duyarsiz kalmayan Kaymakam Deniz Piskin’in girisimleri ile S.S. Tohumdan Topraga Tarasçi Kadin Girisimi, Üretim ve Isletme Kooperatifi kuruldu. Kaymakamlik Proje Ofisi tarafindan yürütülen çalisma, üretme ve kazanma derdi olan Tarasçili girisimci kadinlarin üyeligiyle Ticaret Sicil Gazetesinde yayinlandi.

Kaymakam Deniz Piskin yaptigi açiklamada, “Tarasçili kadinlarimiz için uzun zamandir ugrasisini verdigimiz kadin kooperatifimiz resmen kurulmus oldu. Ticaret Il Müdürlügümüzün verdigi olurun ardindan, Seydisehir Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan tescil edilen kooperatif, son olarak Ticaret Sicil Gazetesinde ilan edilerek resmi kurulus sürecini tamamladi. Kurulus Genel Kurul Toplantisi, Ticaret Bakanligi temsilcisinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Üye sayisi 23 olan kooperatifimiz, kurulus usul ve esaslariyla ilçemizde Ticaret Bakanligi’na bagli kurulan ilk kooperatiftir. Konya merkez ve diger ilçeler içinde sayili kooperatiflerden birisi olma özelligiyle öne çikmaktadir. Ilçemize ‘Bitkisel ve Hayvansal Üretim’ ana faaliyet adi ile hizmet verecek olan kadin kooperatifimiz ekonomik, kültürel ve sosyal yönden ilçemizin gelismesine katkida bulunacaktir. Kaymakamlik olarak kooperatifimizle birlikte çalismaya ve onlar için proje gelistirmeye devam edecegiz. Ilçemize ve Tarasçi Mahallemize hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA