ABD'den Çin Ve Meksika'da Bulunan 17 Kisi Ve Kurulusa Uyusturucu Yaptirimi

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, yasa disi uyusturucu madde üretimi nedeniyle Çin ve Meksika’da bulunan 17 kisi ve kurulusun yaptirim listesine alindigi duyurdu.

ABD, Çin ve Meksika’daki yasa disi uyusturucu madde üretimine karsi harekete geçti. ABD Disisleri Bakani ABD Disisleri Bakani Antony Blinken yaptigi yazili açiklamada, fentanil ve diger sentetik uyusturucularin yasa disi üretimini ve kaçakçiligini durdurmaya yönelik küresel çabalar kapsaminda Hazine Bakanligi tarafindan Çin ve Meksika’da bulunan 17 kisi ve kurulusun yaptirim listesine alindigi duyurdu.

Yaptirimlarin Meksika hükümeti ile yakin koordinasyon ile uygulandigi aktarilan açiklamada, yaptirimlar ile belirli ülkelerin degil, suç faaliyetlerine karisan kuruluslarin ve bireylerin hedef alindigina dikkat çekildi.

ABD yönetiminin, üretimden kaçakçiliga ve dagitima kadar yasa disi sentetik uyusturucu tedarik zincirini bozma taahhüdünü sürdürdügü vurgulanan açiklamada, söz konusu ortak tehdidi ele almak için dünyadaki tüm ülkelerle birlikte çalismayi hazir olundugu ifade edildi.
Kaynak: İHA