Manisa'da Seçim Güvenligi Toplantisi Yapildi

Önümüzdeki pazar günü gerçeklestirilecek olan Cumhurbaskani seçimleri ikinci tur oylamasinin Manisa’da huzur ve güven içinde gerçeklesmesi amaciyla alinan tedbirlerin görüsüldügü toplanti, Vali Yasar Karadeniz baskanliginda gerçeklestirildi.

Manisa'da Seçim Güvenligi Toplantisi Yapildi
Il Emniyet Müdürlügü Konferans Salonu’nda Vali Yasar Karadeniz baskanliginda yapilan toplantiya, 1. Komando Egitim Tugay Komutani Tuggeneral Sebahattin Kalkan, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Zafer Tombul, Vali Yardimcilari Ahmet Yilmaz, Mustafa Yildiz ve Aydin Memük, Il Emniyet Müdürü Mesut Gezer, kaymakamlar ve ilgililer katildi.

Toplantinin açilis konusmasini yapan Vali Karadeniz, 14 Mayis 2023 tarihinde yapilan seçimler sonrasinda ikinci tura kalan ve 28 Mayis 2023 Pazar günü yapilacak olan Cumhurbaskani seçimi için polis ve jandarma teskilati tarafindan her türlü tedbirin alindigini belirtti.

14 Mayis 2023 tarihinde yapilan seçimlerin Manisa’da herhangi bir olumsuzluk yasanmadan sona erdigini söyleyen ve seçimlerin sükunet içerisinde geçmesi amaciyla görev yapan tüm personele tesekkür eden Vali Karadeniz, 28 Mayis 2023 tarihinde yapilacak olan Cumhurbaskani seçiminin de herhangi bir olumsuzluk yasanmadan tamamlanmasi amaciyla görev yapacak tüm personele kolayliklar diledi.

Toplantida; seçim süreciyle ilgili mevzuat, seçim takvimi, seçim sürecindeki yetkili birimler, seçim öncesi ve sonrasi uyulmasi gereken yasal sorumluluklara iliskin degerlendirmeler yapildi. 28 Mayis 2023 günü yapilacak Cumhurbaskani seçimlerinde Manisa il genelinde toplam 4 bin 596 emniyet ve jandarma personeli görev alacak.
Kaynak: İHA