Olur'da Keklikler Objektiflere Yakalandi

Anadolu halk kültürümüz tarih boyunca doga ve dogal olaylardan beslenmis, doganin güzel varliklari kültürün çesitli ürünlerinde motif olarak kullanilmistir. Kinali keklik bunlarin basinda geliyor.

Olur'da Keklikler Objektiflere Yakalandi
Erzurum’un Olur Ilçesi Ormanagzi Köyü Yagistap Yaylasi’nda görülen keklikler izleyenleri mutlu etti. Ormanagzi Köylüleri, ülkemizde kinali keklik ve insan arasinda kültürel ve duygusal bir bag olustugunu ifade ederek, “Özellikle geçmiste evlerde beslenen kekliklerin ötüslerini dinlemek vazgeçilmez bir gelenek ve tutku idi. Ancak artik bunu görmek zor. Keklik halk müzigimize de konu olmustur.” dediler. Yagistap Yaylasi’nda bahar ile birlikte görünmeye baslayan keklikler fotograf tutkunlari içinde kaçirilmaz karelere dönüstü.

Bu arada yetkililer; ülkemizde de son zamanlarda yasanan hizli endüstriyel gelisim, tarimin mekanizasyonu ve hizli nüfus artisi ekosistemlerin dogal dengesi ve sürdürülebilir yönetimi için gerçek anlamda birer tehlike halini aldigini, yabanil alanlarin tarim arazisine dönüstürülmesi, tarim ilaç ve gübrelerinin asiri kullanimi ve kaçak avcilik yaban hayati habitatlarini son derece olumsuz etkilendigini ifade ettiler. Iklim degisikligine bagli olarak yaban hayati habitatlarinda meydana gelen olumsuz degisim de göz önüne alinmasi gereken diger bir husus oldugunu söyleyen yetkililer, yaban hayati habitatlarinda yasanan bozulma ve biyolojik çesitlilikte olusan erozyon sadece ülkemizi degil tüm dünyayi etkiledigini ve çözüm arayislarina itilmesi gerektigimi söylediler.
Kaynak: İHA