Bakan Kurum Açiklamasi 'Gençlerimize Aylik 10 GB Ücretsiz Internet Verecegiz''

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, "Gençlerimize aylik 10 GB ücretsiz internet verecegiz. Önümüzdeki 5 yilda 6 milyon yeni istihdam olusturarak issizlik oranimizi yüzde 7 seviyesine geriletecegiz. Sizlere daha iyi bir gelecek insa etmek için gece demeden gündüz demeden çalismaya, sizlere her yerde ve her alanda hizmet etmeye devam edecegiz" dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Gençlerimize Aylik 10 GB Ücretsiz Internet Verecegiz''
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, Üsküdar’da ‘Bilim Merkezi Açilis Töreni’ne katildi.

Bakan Kurum’a Üsküdar Belediye Baskani Mehmet Hüseyin Türkmen eslik etti. Üsküdar’da düzenlenen programa Baykar Yönetim Kurulu Baskani, Teknoloji Lideri ve T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Bayraktar da katildi.

‘Bilim Merkezi Açilis Töreni’ sonunda Bakan Kurum’a hediye takdim edildi.

"Türkiye’nin en kapsamli bilim merkezini, Bilim Üsküdar Merkezimizi sizlerin hizmetinize sunuyoruz"

Bilim Merkezi Açilis Töreni’nde konusan Bakan Murat Kurum, "Bugün arkamda gördügünüz bu dev eseri, Türkiye’nin en kapsamli bilim merkezini, Bilim Üsküdar Merkezimizi sizlerin hizmetinize sunuyoruz. Bir ülkenin en kiymetli hazinesi imanli, dinç ve kudretli dimaglara sahip, çaliskan, cevval ve çevik gençleridir. Bu ülkenin gençleri Üstat Necip Fazil’in da söyledigi gibi, ’Zaman bendedir ve mekan bana emanettir, suurunda bir gençliktir. Kim var diye seslenilince, sagina, soluna bakmadan, ben varim diyen bir gençlik.’ Sizler, attigimiz her adimda, Cumhurbaskanimizin liderliginde yürüdügümüz bu kutlu dava yolunda her zaman bizim en önemli, en degerli, en kiymetli yol arkadaslarimiz oldunuz. Bu yüzden gelecegimizin teminati olan, ümidimiz olan gençlerimizle, sizlerle birlikte çalismaya, sizlerin önünü açmaya devam ediyoruz. Çünkü sunu çok iyi biliyoruz, gülüsü, nesesi, mutlulugu gökyüzünde günes gibi parlayan siz kiymetli gençlerimizi zirveye tasimak, yeni atilimlarin öncüsü yapmak Türkiye’yi güçlü ve büyük kilmak demektir. Sizlerin gelecegi, güzel yarinlari için egitimden sagliga, kültürden sanata, teknolojiden istihdama, spordan çevre ve sehircilige kadar binlerce proje gerçeklestirdik. Fakat sizlerin gelecegi için attigimiz adimlari hiçbir zaman yeterli görmedik. Her geçen gün sizler için çok daha güzel adimlari atiyoruz. Sayin Cumhurbaskanimiz ’Türkiye Yüzyili için Dogru Adimlar’ yaklasimiyla hazirlanan AK Parti seçim beyannamemizi açikladilar. Kaynagi ülkemizin kendi ürettigi dogal gaz ve petrol gelirlerinden saglanacak bir Aile ve Gençlik Bankasi kuracagiz. Yüksekögrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti saglayacagiz’’ dedi.



"Önümüzdeki 5 yilda 6 milyon yeni istihdam olusturarak issizlik oranimizi yüzde 7 seviyesine geriletecegiz"

"Gençlerimize aylik 10 GB ücretsiz internet verecegiz. Önümüzdeki 5 yilda 6 milyon yeni istihdam olusturarak issizlik oranimizi yüzde 7 seviyesine geriletecegiz" ifadelerini kullanan Bakan Kurum, "Sizlere daha iyi bir gelecek insa etmek için gece demeden gündüz demeden çalismaya, sizlere her yerde ve her alanda hizmet etmeye devam edecegiz. Peki bunlar yeterli mi? Elbette degil. Bugün burada açilisini gerçeklestirecegimiz Bilim Üsküdar Merkezimizle, sizlerin birer bilim insani birer mucit olarak yetismesine katki saglayacagiz. Astronomiden uzay ve havaciliga, teknolojiden matematige, doga bilimlerinden tasarima farkli farkli atölyelerle egitim alabileceksiniz. Teknoloji üreten bir nesil yetistirmek için Milli Teknoloji Hamlesi kapsaminda alacaginiz egitimlerle tasarimdan üretime, siber güvenlikten ileri robotige farkli alanlarda kendinizi gelistirmeye firsati yakalamis olacaksiniz. Ben böylesi kiymetli bir merkezin yapiminda emegi geçen Üsküdar Belediyemize, TÜBITAK Baskanligimiza ve T3 Vakfimiza ayri ayri tesekkür ediyorum’’ diye konustu.



"Bu ülkeyi yarinlara tasiyacak sizlere bakinca gördügümüz sey azimdir, kararliliktir, sevdadir"

"Siz hiç merak etmeyin; birileri sizlere güvenmeyip ülkenin istikbalini ABD’de arasa da biz daima sizinle yol yürümeye devam edecegiz" diyen Kurum, sunlari kaydetti:

"Gençlik projelerimizle, teknoloji festivallerimizle, millet bahçelerimizle, her türlü imkanimizla daima sizlerin destekçisi olacagiz, önünü açacagiz. Bu ülkeyi yarinlara tasiyacak sizlere bakinca gördügümüz sey azimdir, kararliliktir, sevdadir. Karsimda gördügüm TEKNOFEST kusagi bu ülkenin istikbalidir. Biz size inaniyoruz, güveniyoruz. Ama bunu hazmedemeyenler, kiskananlar oldu. Daha dün IHA’larimizi, SIHA’larimizi, Togg’umuzu görmek isteyen yüz binlerce gencimiz, kardesimiz için metrolari çalistirmadilar, ulasim hatlarini durdurdular. Gençlerimizin, yavrularimizin TEKNOFEST’e gitmesini engellemek, ulasimini durdurmak, yavaslatmak için ellerinden geleni yaptilar. Varsin onlar dünyanin en büyük uzay, havacilik ve teknoloji festivaline gelen gençlere dahi zorluk çikartsinlar. Gençlerimiz kendi istikbalini çizmeye devam edecek. Biz de gençlerimize güvenmeye devam edecegiz. Gençlerimiz için, sizler için, evlatlarimiz için nice teknoloji üslerini hizmete almaya devam edecegiz. Iste biz TEKNOFEST gençlerimize güveniyoruz. Bu ülkenin Istikbalini göklere çikaracak sizlere güveniyoruz. Bu milletin gelecegini yeniden yazacak genç kardeslerimiz, iste Bilim Üsküdar Merkezimiz emrinizde. Burasi sizlere, gençlerimize, Istanbul’umuza, ülkemize hayirli, ugurlu olsun."

"Milli teknoloji hamlesini tümüyle inancimizin ve medeniyetimizin o güçlü köklerine dayanip, yetisen nice nesiller yetistirmek amaciyla kurduk"

Selçuk Bayraktar ise, "Bu bilim merkezlerinden çikacak genç kardeslerimiz, mana alemindeki inançla da birlestirerek, emre dogru anlayarak, kainati dogru anlayarak medeniyetimizin ahlak, adalet ve iyilik degerlerinin sesinin tüm dünyada daha gür çikmasina vesile olacaktir. Biz bu merkezleri, milli teknoloji hamlesini tümüyle inancimizin ve medeniyetimizin o güçlü köklerine dayanip, yetisen nice nesiller yetistirmek amaciyla kurduk" dedi.

Kaynak: İHA