Dereceye Girdiler, Orta Asya Ile Ödüllendirildiler

Sivas Belediyesi tarafindan düzenlenen ‘Dirilis Nesli Ahmed Yesevi Yolunda Kitap Okuma ve Bilgi Yarismasi’ çerçevesinde dereceye giren ögrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Dereceye Girdiler, Orta Asya Ile Ödüllendirildiler
Proje çerçevesinde sehir merkezindeki toplam 2 bin lise ögrencisine tarihçi-yazar Yavuz Bahadiroglu’nun Ertugrul Gazi, yazar Fatih Duman’in ise Pir ve Kizilelma adli kitaplari dagitildi. Kitaplarin okunmasi ve tahlili sonrasinda düzenlenen sinavda 700 ögrenci yaristi. Sinava giren 700 ögrenci hizli trenle Ankara ve Konya gezilerine götürülecek. Dereceye giren 11 ögrenci için de Orta Asya gezisi düzenlenecek. Sivas Belediyesi öncülügünde Milli Egitim Müdürlügü ve Egitimde Dirilis Dernegi tarafindan organize edilen yarisma sonucunda dereceye giren ögrenciler için Fidan Yazicioglu Kültür Merkezi’nde ödül töreni düzenlendi.

Siir konseri ve ödül töreni programina; Belediye Baskani Hilmi Bilgin, kurum müdürleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve ögrenciler katildi.

"Sevgili gençler, bizim derdimiz sizlerin güçlü bir ülkede yasamasi"

Belediye Baskani Hilmi Bilgin ise Mimar Turgut Cansever’in “Sehri imar ederken nesilleri ihmal ederseniz, ihmal ettiginiz nesiller imar ettiginiz sehirleri tarumar eder” sözüne atifta bulunarak, “Biz yola çikarken ‘Insani yasat ki devlet yasasin’ anlayisina uygun olarak egitim camiamizla birlikte sehrimizin, ülkemizin, gelecegimizin sahibi gençlerimizi merkeze aldik. Egitim noktasinda milli manevi degerlere haiz bir gençlik yetismesi için ne yapabiliriz dedik. Konunun paydaslariyla gençlik çalismalarimizi koordine ettik. Sevgili gençler, bizim derdimiz sizlerin güçlü bir ülkede yasamasi adina sizlerle birlikte size dayatmadan, direktif vermeden size nasil yapalim diyerek güzel eserler ortaya koymak, tarihimizi geçmisimizi iyi anlatmak. Sizin milli ve manevi duyarliliga haiz olmaniz noktasinda gayret göstermek. Daha önce Egitimde Dirilis Dernegi ile bir program yaptik gençleri Bosna’ya götürdük. Aliya Izzet Begoviç’in kitaplarini okutarak güzel bir program yaptik. Bugün de ikincisini icra ediyoruz. Yarismaya 2000 kisi müracaat etmis, projeye katilan gençlerimizi tebrik ediyorum.

Konusmalarin ardindan siir konseri ve ödül töreni gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA