Kars'ta HAK-IS'ten 1 Mayis Açiklamasi

HAK-IS Kars Il Baskanligi, 1 Mayis Isçi Bayrami kutlamalari çerçevesinde basin açiklamasi yapti.

Kars'ta HAK-IS'ten 1 Mayis Açiklamasi
Faikbey Caddesi üzerinde bulunan Valilik Parki’nda bir araya gelen HAK-IS temsilcileri 1 Mayis Isçi Bayrami’ni kutladilar.

HAK-IS Kars Il Baskani Baris Üstebay, 1 Mayis’in emekçilerin uluslararasi birlik, mücadele ve dayanisma günü oldugunu belirtti.

Üstebay, “Uluslararasi Birlik, Mücadele ve Dayanisma Günü 1 Mayis’imiz kutlu olsun. HAK-IS olarak, bugün insallah depremzede kardeslerimizle, üyelerimizle, emekçilerimizle yaralarimizi birlikte sarmak, kucaklasmak için buradayiz. Birlikte yeniden ayaga kalkmak, Birlikte mücadele etmek, Biz birlikte güçlüyüz demek için buradayiz, meydanlardayiz. Pandemi sebebiyle ara vermek durumunda kaldigimiz kitlesel 1 Mayis programlarimizi, bugün burada, siz kiymetli emekçilerimizle deprem dayanismamiz sebebiyle baslatmis oluyoruz” dedi.

Üstebay, “HAK-IS olarak; sagligimiz, isimiz, ekmegimiz, güvenli ve güvenceli istihdam, refah dolu yarinlar ve güçlü gelecek için taleplerimizi yine meydanlardan yüksek sesle haykiriyoruz. Ülkemiz 6 Subat’ta merkezi Kahramanmaras olan ve 11 ilimizin etkilendigi deprem felaketini yasamistir. Asrin felaketi olarak anilan bu depremde binlerce emekçimiz vefat etmis, binlerce kardesimiz yaralanmistir. Buradan hayatini kaybeden üyelerimize, ailelerine ve tüm vatandaslarimiza Cenab-i Allah’tan rahmet, geride kalan yakinlarina ve tüm ülkemize bas sagligi diliyoruz. Yaralilarimiza acil sifalar diliyoruz. Emegin, alin terinin, dayanisma ve yardimlasmanin gücüne inanan Konfederasyonumuz, deprem bölgesindeki üyelerimiz basta olmak üzere tüm vatandaslarimiza destek olmak için yardim çagrisini yinelemektedir. HAK-IS olarak, Allah’in izniyle “Bütün Gücümüzle ve Emegimizle Milletimizin Yaralarini Saracagiz” diyoruz. HAK-IS olarak depremzedelerin ve ülkemizin acilarini paylasiyoruz. HAK-IS olarak, tüm yasananlara ragmen umutla, yeniden ayaga kalkacagimiza ve mücadelemize devam edecegimize inaniyoruz. Depremde ilk günden itibaren arama kurtarma faaliyetlerine katilan HAK Arama Kurtarma Umut Timi ekiplerimiz basta olmak üzere, emekçilerimize, madenci kardeslerimize, AFAD Ekibine ve gönüllülerine, itfaiye erlerimize, polislerimize, askerlerimize, saglikçilarimiza, sizlere, tüm isçi kardeslerimize, milletimize ve tüm HAK IS teskilati mensuplarimiza gönülden tesekkür etmek istiyoruz. Ülkemizin birlik ve dayanisma ruhuna en çok ihtiyaci oldugu bu zor zamanlarda ülkemizin gelecegi ve istikrari için üretmeye ve çalismaya devam ediyoruz. Ülkemizin birligi, bütünlügü ve emegimizin gelecegi için HAK-IS olarak sendikalarimiz ve tüm teskilatimizla omuz omuza mücadele veriyoruz” diye konustu.

HAK-IS Kars Il Baskanligi’nca yapilan basin açiklamasinin ardindan grup bölgeden ayrildi.
Kaynak: İHA