Disisleri Bakani Çavusoglu Açiklamasi 'Türkiye Savunma Sanayiinde Dünyada Bir Yildizdir'

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Türkiye’nin Islam dünyasinin sancaktari oldugunu belirterek “Bugün Türkiye savunma sanayinde dünyada bir yildizdir. 20 sene önce yüzde 80 disa bagimliydik. Simdi tam tersi oldu. Yüzde 80 millilik oranina ulastik. Türkiye bugüne kadar ki hamleleriyle dünyada yani enerji haritasinda dünyanin merkezine oturdu. Hem de dogalgaz ve petrolü henüz yeterli olmamasina ragmen” dedi.

Disisleri Bakani Çavusoglu Açiklamasi 'Türkiye Savunma Sanayiinde Dünyada Bir Yildizdir'


Bakan Çavusoglu, çesitli temaslarda bulunmak üzere geldigi Afyonkarahisar’da kent merkezinde Hamidiye Mahallesi’nde verilen iftar programina katildi.

Oruçlarin açilmasinin ardindan vatandaslara seslenen Bakan Çavusoglu, Israil’in Mescid-i Aksaya saldirmasi sebebiyle bir burukluk yasandigini hatirlatti. Israil’i sert bir dille elestiren Bakan Çavusoglu, “Filistin Disisleri Bakani’ni arayip Türk milletinin destegini ilettik. Ayni zamanda Israil Disisleri Bakani Eli Cohen’i aradim. Neymis efendim ‘provokasyon’ varmis. Mescid-i Aksa’da ibadet etmenin neresi provokasyon, dedik. Dolayisiyla Ramazan ayinda bu zulme, bu siddete bir an önce son vermelerini kendilerine de söyledik. Bu isin takipçisi olmaya devam edecegiz" dedi.



“Yüzde 80 millilik oranina ulastik”

Bakan Çavusoglu, 2023 yilinin Türk milleti için gurur yili oldugunu animsatti. Bu yüzyilda özellikle savunma sanayiinde yildiz oldugunu vurgulayan Bakan Çavusoglu, sunlari söyledi:

“Insallah seçim geçsin depremin yaralarini hep beraber saralim. Cumhuriyetin 100. yilinda hep beraber kutlayacagiz. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde cumhuriyetin ilk asrinda cumhuriyete büyük eserler kazandirdik. Bu bize yetmez, cumhuriyetin 2. asrini Türkiye yüzyili yapmamiz lazim. Bugün Türkiye geldigi noktada baris için çaba sarf edebilen en önemli aktördür. Bugün Türkiye dünyada küresel sistemin yetersizligine Birlesmis Milletler’in (BM) yetersizligine vurgu yapan ayni zamanda çözüm önerisi getirebilen ülkedir. Bugün dünyanin neresinde olursa olsun arabuluculuk deyince akla ilk Türkiye gelir. Bugün Türkiye savunma sanayinde dünyada bir yildizdir. 20 sene önce yüzde 80 disa bagimliydik. Simdi tam tersi oldu. Yüzde 80 millilik oranina ulastik.”

“Türkiye bugüne kadar ki hamleleriyle dünyada yani enerji haritasinda dünyanin merkeze oturdu”

Türkiye’nin Islam dünyasinin da sancaktari oldugunu dile getiren Bakan Çavusoglu, ayni zamanda Türkiye’nin dünyada küresel bir güç oldugunu animsatti. Bakan Çavusoglu, “Maalesef irkçilik Islam düsmanligi dünyayi kasip kavuruyor. Görüyorsunuz kutsal kitabimiz Kuran’i Kerime Türk Büyükelçiliklerinin önünde pervasizca saldiriyorlar. Neden? Türk Büyükelçiliginin önünde Türk bayragi ile beraber hedef aliyorlar. Onlar da biliyor ki Islam’in sancaktari da Türkiye’dir, Türk milletidir. 2021-2022 yilinda Türk dünyasini Türk Devletleri Teskilati çatisi altinda birlestirdik. Yani ilk asrimizi tamamlarken Türk dünyasini birlestirdik. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti, Türk Devletleri Teskilati’na anayasal adiyla gözlemci oldu ve 16 Mart’ta ilk defa zirveye katildi.

Diger tüm bayraklarla beraber. Bu birilerini rahatsiz edebilir. Türkün yürüyüsünü hiç kimse durduramayacak. Iste 21. asir cumhuriyetinde 2. asri Türkiye yüzyili olacak. Bu dogrultuda çalisacagiz. Terörün teröristlerin her türlüsüyle mücadeleyi devam ettirecegiz. PKK, FETÖ, DEAS, DHKPC her türlü terör örgütü ile mücadeleyi sürdürecegiz. Türkiye bugüne kadar ki hamleleriyle dünyada yani enerji haritasinda dünyanin merkeze oturdu. Hem de dogalgaz, petrolü daha henüz yeterli olmamasina ragmen. Cumhur Ittifaki’nin tek gayesi Türk milletini ve Türkiye cumhuriyetini muasir medeniyetler seviyesine çikarmaktir. Baskalari ne düsünür, baskalari ne ister, hangi terör örgütleriyle müzakereler yapar onlari millet görüyor” diye konustu.

Kaynak: İHA