Milletvekili Arvas Açiklamasi 'Van'in Degerine Deger Kattik'

VAN – AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Van’in 500 kilometre hinterlandinda 6 ülke bulundugunu hatirlatarak, “Sahip oldugumuz avantajlarimizi katma degere dönüstürmek için Van’in bütün dinamikleri ortak bir paydada bulusmalidir” dedi.

Milletvekili Arvas Açiklamasi 'Van'in Degerine Deger Kattik'
Açiklamalarda bulunan Abdulahat Arvas, 24 Haziran 2018 tarihinde yapilan Cumhurbaskani ve milletvekili genel seçimleri ile birlikte Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in teveccühü ve aziz hemsehrilerinin destegi ile milletvekili seçildigini belirterek, “Milletvekili olarak ülkeme ve kadim sehrimize hizmet etmek nasip oldu. Milletvekili olarak görev yaptigim bu dönem zarfinda siyaseti; ekâbir, böbürlenen, buyuran, bagiran bir alan olarak görmedim. Tam aksine deger veren, dinleyen ve çözüm üreten bir anlayisla halkla içi içe oldum. ‘Halka hizmet Hakk’a hizmettir’ siariyla hizmet etmeye, layik olmaya çalistim. Issizligi azaltmaya ve göçü önlemeye yönelik kentimize yeni yatirimlar kazandirarak muvaffak olmaya gayret ettik. Ercis ve Van’da yeni OSB’ler kurduk, cazibe merkezleri programiyla ilçelerimizde yeni fabrikalar yükseliyor. Bu sayede buralarda as ve is olacak. Van’in issizlik problemi bir nebze olsun çözülmüs olacak. Van’in üretim altyapisini güçlendirmek gayesi ile milletvekili arkadaslarim, teskilatlarimiz, belediyeler, sivil toplum kuruluslari ve kamu kurumlarimiz ile birlikte ahenk içinde çalistik, Allah nasip ederse sevk ve azim ile çalismaya devam edecegiz” dedi.



“Van özel bir sehirdir”

Van’in özel bir sehir oldugunu da sözlerine ekleyen Arvas, söyle devam etti:

“Bizler üzerinde yasadigimiz sehrin farkinda olmali, tarihini, geçmisini, üzerinde yasamis insanlari, kültürleri, medeniyetleri taniyarak ibret almali ve bize miras olarak birakilan sehrimizi koruyup güzellestirerek gelecek nesillere tasimaliyiz. Dünyanin en güzel sehri Van’da yasamanin ayricaligini farkindaliga dönüstürerek anlamlandirmali ve doya doya yasamaliyiz. Van, Türkiye’nin rekabet üstünlügünün oldugu Orta Asya, Ortadogu, Kafkaslara en yakin sehirlerinden biridir. Henüz Istanbul ve Ankara baskent degilken önemli bir medeniyete baskentlik yapan Van, dünyanin en kadim yerlesim alanlarindan biridir. Anadolu’nun Asya’ya açilan kapisi olan Van, 500 kilometre hinterlandinda bulunan Irak, Suriye, Iran, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan gibi 6 ülkeye ulasabilecek mesafededir. Sahip oldugumuz avantajlarimizi katma degere dönüstürmek için Van’in bütün dinamikleri ortak bir paydada bulusmalidir. Bölgemizde terör kaynakli empoze edilen kimlik siyaseti ile yasanan istikrarsizliklari, kavgalari, kargasalari ve bunlarin yol açtigi acilari ve geri kalmisligi hep beraber yasadik, tecrübe ettik. Huzur ve güvenligin tesis edildigi bugünlerin kalici hale gelmesi için hemsehrilerimizin sagduyulu davranmasi, teröre ve siddete set olmasi gerekmektedir. AK Parti milletin yüreginde dogdu, halkin arasindan çikti. Ülkeyi aydinliga kavusturdu. Türkiye’nin ufkunu karartmis siyasi parti ve anlayislari bugün tekrar siyasi arenaya çikmis algi yönetmeye çalisiyor. Ama insallah hep birlikte 14 Mayis’ta bunlari memleketin yakasindan söküp atacagiz.”

“Van ile Ankara arasinda güçlü bir köprü oldum”

Söz verdigi gibi evini ve ailesini Ankara’ya götürmedigini hatirlatan Abdulahat Arvas, “Haftanin üç günü Meclis’te genel kurul ve komisyon çalismalarina katildim, geriye kalan dört günü Van ve ilçelerinde sahada çalistim. Hiçbir fark yapmadan tüm hemsehrilerimizin makul bütün taleplerini ilgili kurumlara ileterek yardimci olmaya çalistik, toplumsal konular ve projeler konusunda hassasiyet göstererek hemen hemen her hafta bakanlarin kapisini çaldik. Van adina talep ettik, takipçisi olduk. Bu dönemde Ankara’da kentin is ve yatirim imkanlarini tanitarak ve bölgeye kaynak çekilmesine gayret ettik, belediye baskanlarimizla elbirligiyle yerel ve kirsal kalkinma faaliyetlerine destek verdik” ifadelerini kullandi.

“Sehrimizi büyütmeye devam edecegiz”

Van’in evlatlari ile Türkiye’nin yeni yüzyilini birlikte insa edeceklerini söyleyen Arvas, “14 Mayis’ta güvenli, huzurlu, müreffeh bir sehrin yolunu açacagiz. Türkiye siyasi tarihine adini altin harflerle yazdiran AK Parti olarak Van’i kalkindirmak, hemsehrilerimizi müreffeh hâle getirmek için yatirimla, istihdamla, üretimle, sehrimizi büyütmeye devam edecegiz” diye konustu.



“Van’i katma degerli üretimle kalkindirmanin derdindeyiz”

Elbirligiyle ilçelerin ve sehrin katma degerini arttirdiklarini da dile getiren Arvas, “Gelismekte olan sehrimizin potansiyelini projelendirerek yeni yaptirimlarla Van’in pazar payini arttirdik. Yeni kurumlar ve tesisler ile sanayi, tarim, ulasim, turizm, egitim ve saglik alanlarinda sehrimizin alt yapisini güçlendirdik, istihdam imkanlari olusturduk. Yeni yüzyilin basinda kadim sehrimiz Van’i; tarihiyle, kültürüyle, insanlariyla, daha yasanabilir bir sehir yapmak için; Van Tekstil ve Hazir Giyim Organize Sanayi Bölgesi, Ercis Organize Sanayi Bölgesi, Van Tarima Dayali Ihtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi, Ercis Jeotermal Seracilik Organize Sanayi Bölgelerinin resmi kuruluslari tamamlandi. Saray Küçük Sanayi Sitesi, Baskale Küçük Sanayi Sitesi, Bahçesaray Küçük Sanayi Sitesi, Çatak Küçük Sanayi Sitesi faaliyete basladi.

Gürpinar Tekstil Fabrikasi, Gevas Ayakkabi ve Tekstil Farikasi, Muradiye Tekstil Fabrikasi tamamlanarak yüzlerce istidam saglandi. Özalp Tekstil Fabrikasi insaati tamamlandi, 500 kisilik istihdam saglanacak. Van Tarimsal Arastirma Enstitüsü kuruldu. Dört ili kapsayan bu stratejik kurum, cumhuriyet tarihimizin en önemli yatirimlarindan biri olup, bu merkez ile Van Gölü ve Zap havzalarinin talihi degisecek tarimsal üretim ve verim artacak. Tarsim Bölge Müdürlügü, Veteriner Sinir Kontrol Müdürlügü, Toprak Mahsulleri Ofisi Ajans Amirligi gibi stratejik kurumlar kuruldu. Van’in yenilenebilir enerji kaynak alani (YEKA) olarak ilan edilmesi ile ilgili çalismalarimiz sonuç verdi. Van’da günes enerjisi ve rüzgâr enerjisi ile ilgili yatirimlar hizla artti. Tarim ve hayvancilik, turizm, saglik, egitim, ulasim gibi diger alanlarda bes yillik dönemde yaptigimiz tüm çalismalarimizi ‘Benim Sehrim Van’ adi altinda kitaplastirarak teskilatlarimiz, sivil toplum kuruluslari ve kiymetli hemsehrilerimiz ile paylastik, hemsehrilerimizden çok güzel geri dönüsler aldik, iltifatlarina mazhar olduk. Enerji kaynagim sehr-i Van’a ve kiymetli hemsehrilerimize ihlas, gayret ve samimiyetle hizmet ettik. Van hepimizin ortak paydasi olup, daha fazlasini hak ediyor. Insallah AK Parti’nin hizmet ve eser siyaseti ile istikrari devam ettirip, Van’i hak ettigi yere tasiyacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA