Dünya Çocuklari 23 Nisan Coskusunu Basaksehir'de Yasadi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami Basaksehir’de büyük bir cosku ve sevinçle kutlandi. Basaksehir Millet Bahçesi’nde düzenlenen ve Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’in de katildigi 45. TRT Uluslararasi Çocuk Senligi’ne binlerce çocugun yani sira Basaksehirliler yogun ilgi gösterdi.

Dünya Çocuklari 23 Nisan Coskusunu Basaksehir'de Yasadi
TBMM’nin açilisinin 103. yil dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin coskusu Basaksehir Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandi. Uluslararasi 23 Nisan Çocuk Senligi çerçevesinde Basaksehir Belediyesi ve TRT’nin etkinlik alanina kurdugu stantlarda çocuklar gönüllerince eglendi. Senlik çerçevesinde çocuklar, TRT Çocuk ekranlarindan ilgiyle izledikleri çizgi film kahramanlari; Aslan, Piril, Kare, Doru, Momo, Kuzucuk, Kaptan Pengu, Ege ile Gaga, Mannu, Elif ve Arkadaslari, Niloya ve Rafadan Tayfa’yla bulustu. Gün boyu süren ve birbirinden keyifli etkinliklere keyifli vakit geçirdi.

“Egitim alaninda önemli hamlelere imza attik”

45’incisi gerçeklestirilen Çocuk Senligi’ne katilan Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, “Gelecegimizi saglam temellerde yükseltmek ve ülkemizin egitim seviyesini her geçen gün artirmak için çalismaya devam ediyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nizi kutluyorum.” dedi.



“Basaksehir’de çifte bayram sevinci”

Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu da çocuklarin Basaksehir Millet Bahçesi’ndeki heyecanini paylasti. Çifte bayram sevincini ve coskusunu Basaksehir’de doyasiya yasadiklarini belirten Baskan Kartoglu, “Ramazan Bayrami’nin sevinci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin coskusuyla Basaksehir’imizde bulustu. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in himayelerinde gerçeklestirilen senliklere bir kez daha ev sahipligi yaptik. Bir dünya çocugu Basaksehir Millet Bahçesi’nde misafir etmenin mutlulugunu yasiyoruz. TRT Uluslararasi 23 Nisan Çocuk Senligi, asrin felaketi nedeniyle bu yil ‘Dünya Çocuklari Türkiye Için Tek Yürek’ sloganiyla düzenleniyor. Arnavutluk’tan can Azerbaycan’a, Bosna Hersek’ten Filistin’e, Mogolistan’dan Özbekistan ve Venezuela’ya kadar 24 ülkeden dört yüzü askin çocugu Basaksehir’imizde agirliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA