Kütahya Belediyesi, Yeni Bir Projenin Daha Startini Verdi

Kütahya Belediye Baskani Alim Isik, imalatlarin basladigi Bayraktepe proje alaninda incelemelerde bulundu. Baskan Isik, “Burasi insallah bittiginde herkesin gelip görmek isteyecegi çok özel bir park olacak” dedi.

Kütahya Belediyesi, Yeni Bir Projenin Daha Startini Verdi
Kütahya Belediyesi, yeni bir projenin daha startini verdi. Evliya Çelebi Mahallesi sinirlari içerisinde yer alan bölgede Bayraktepe Projesi’nin imalatlarina baslandi. Hayata geçirilecek projeyle Bayraktepe’de 43 metrelik dev Türk bayragi, 16 Türk devletinin kuruculari ve bayraklari ile Orhun Abideleri gibi çok özel detaylar yer alacak.

Sehrin tarihini ve kültürünü yansitacak önemli detaylarin da yer alacagi projeyle ilgili bilgi veren Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, “Evliya Çelebi Mahallemiz sinirlari içerisindeki Bayraktepe proje alanindayiz. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ve Evliya Çelebi Mahallesi muhtarlarimizla beraberiz. Dernek baskanimiz ve Meclis Üyemiz Kemal beyle birlikte proje alanini ziyaret ettik. Imalatlarimiz basladi, insallah bu yil içerisinde buraya özellikle bu bölgedeki vatandaslarimizin kendi evlerine yakin bir alanda bir park alani kazandiracagiz. Bu parka da Kütahya’mizin tarihine, kültürüne, geleneklerine uygun figürlerle yeni bir deger kazandiracak bir alani insallah sehrimize kazandirmis olacagiz. Ben her iki muhtarimiza da dernek baskanimiza da meclis üyemize de göstermis olduklari ilgi için tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Bu bölgenin yeniden çöp döküm sahasi olmadiginin altini çizen Baskan Isik, “Sabah beni arayan bir vatandasimiz bu bölgenin yeniden çöp döküm sahasi olduguna dair bir algiya kapilmis. Bu bölgenin mahallelerimiz ve sehrimiz için çok güzel bir alan olarak degerlendirilecegini söyleyince ikna oldu. Bu vesileyle bu tür endisede olan vatandaslarimiza da endiselenmelerine gerek olmadigini ben de söylüyorum. Burasi insallah bittiginde herkesin gelip görmek isteyecegi çok özel bir park olacak. Burada 16 Türk devletinin kurucularinin portrelerinden bayraklarina, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün aniti ve 43 metre yüksekligindeki bayrakla beraber Orhun Abideleri’nin de dikildigi, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ilinde tarihini yasayan bir park olarak sehrimize kazandirilacak” diye konustu.

Evliya Çelebi Mahallesi Muhtari Mehmet Neyaz ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtari Ömer Sariçam, bölgenin ihtiyaci olan böyle bir eseri sehrimize kazandiracagi için Baskan Isik’a tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA