Baskan Tavli Açiklamasi 'Peyzaj Düzenlemelerinde Tüm Ürünleri Kendi Bünyemizde Yetistirecegiz'

Ordu’nun Ünye Belediyesi’nin öncülük ettigi, Dogu Karadeniz Kalkinma Ajansi (DOKA) tarafindan desteklenen ve 5 kurumun paydas oldugu, istihdama katki saglamak adina baslatilan “Genç Fidanlar” projesi tamamlaniyor. Projenin bitmesinin ardindan fidancilik ve seracilik alaninda egitim gören kursiyerlere istihdam saglanmasi hedeflenerek 2 adet serada Ünye Belediyesi bahçe ve süs bitkileri yetistiriciligi de gerçeklestirecek.

Baskan Tavli Açiklamasi 'Peyzaj Düzenlemelerinde Tüm Ürünleri Kendi Bünyemizde Yetistirecegiz'
Ünye Belediyesi öncülügünde DOKA’nin destekledigi, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Halk Egitim Merkezi Müdürlügü, Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü, Orman Isletme Müdürlügü ve Ziraat Odasi Baskanligi’nin paydas oldugu “Genç Fidanlar” Projesi’ne yaklasik 5 ay önce start verilmisti. Proje amaciyla gelecekte kendi serasini kurmayi düsünen ya da bu sektörde çalisacak olan 25 kursiyer “Seracilik, Hijyen Sanitasyon, Park Bahçe Bitkileri Yetistiriciligi, Temel Pazarlama Yöntemi ve Gelistirme” ile finansman kaynaklarina ulasabilmesi için “Proje Döngüsü ve Girisimcilik” egitimleri almisti.

“Önemli bir projeye birlikte imza attik”

Proje hakkinda bir açiklama yapan Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, “Ünye Belediyesi “Genç Fidanlar” Projesi çerçevesi içerisinde paydaslarimizla birlikte DOKA’nin da katkilari ile Ünye’de önemli bir projeye imza attik. Ünye’de gençlerimizin istihdamina yönelik kendilerinin gelisimini saglamak, onlari hayata hazirlamak ve ayni zamanda da ilçemizin çali, çiçek, fidan ve bitki türünde Park Bahçenin ihtiyaci olan peyzaj düzenlemelerinde tüm ürünleri kendi bünyemizde yetistirecegiz. Bu süreç içerisinde ihtiyacimiz olan bitki türlerinin temin edilmesinin yani sira gençlerimizin bu ortam içerisinde yetistirilmesi ve gelecege hazirlanmasi da önemlidir” dedi.

Genç Fidanlar projesi ile Ünye Belediyesi istihdam saglarken üretim de gerçeklestirecek. Kurulan seralarda belediyenin daha önce satin aldigi park bahçe biriminin ihtiyaci olan mevsimlik çiçek, çali ve agaççiklarin üretimi de yapilacak.
Kaynak: İHA