Yipranan Aglari Tamir Ederek Sifa Buluyor

Sinop’ta yasayan 53 yasindaki Erdem Demir, yakalandigi kolon kanseri hastaliginin kendisinde biraktigi ruhsal ve fiziksel olumsuzluklari çocuklugundan beri yaptigi balik agi tamiriyle atlatiyor. Parmaklarindaki uyusmalarin geçtigini söyleyen Demir, ayni zamanda ruhuna da iyi geldigini dile getirdi.

Yipranan Aglari Tamir Ederek Sifa Buluyor
Sinop’ta yasayan Erdem Demir, lise yillarinda denize açilarak balikçilik yapmaya basladigi dönemlerde ayni zamanda büyüklerinden, yipranan avlarini tamir etmeyi de ögrendi. Bir dönem Istanbul’da farkli meslekte çalisan Demir, geçirdigi hastaliklar nedeniyle tekrar memleketine dönerek balikçilikla ugrasmaya devam etti. 20 yildir da hem kendisinin hem de çevresindeki balikçilarin yipranan aglarini tamir eden Demir, 1,5 yil önce geçirdigi kolon kanseri hastaliginin kendisinde biraktigi etkilerini yine meslegini sürdürerek atlattigini söyledi.



13-14 yaslarindan beri bu meslegi yaptigini anlatan Erdem Demir, “Ilk basta küçük çapta basladik, lastik botta. Daha sonra 18-20 yaslarinda tekne aldik, daha önce baskalarinin tekneleriyle de gittik. Sonra is hayatina atildik, Istanbul’da çalistim tekrar dönüs yaptim ve yine ayni isime devam ettim. Burada tekne aldim, yaklasik 15 sene hem denizde çalistim hem de burada çalistim. Yaklasik 20 seneden beri kendi avlarimizin tamirini yapiyoruz, baska arkadaslarimin ricasi üzerine onlarin da avlarini yapiyorum” diye konustu.



“Bu isi yapmak hastaligi unutturuyor”

Ag tamiri yapmanin hastalik sonrasi dönemde kendisine birçok yönden iyi geldigini belirten Demir, “1,5 sene önce kolon kanseri oldum, ameliyat yaptilar parçayi aldilar, pesinden kemoterapi gördüm, 8 ay önce de kemoterapim bitti. Su anda 4 ayda bir tedaviye gidip doktora görünüyorum. Bu isi yapmak hastaligi unutturuyor, psikolojik olarak çok iyi geliyor. Hatta parmaklarimda uyusmalar vardi, doktorlara gittim bir çare bulamadilar, buraya gelip çalismaya baslayinca düzeldim. Çalismak iyi geldi parmaklarima. Iyi geldi hem ruhsal hem de bedensel olarak” seklinde konustu.

Demir, ömrünün yettigi sürece bu isi yapacagini da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA