Kagizman'da Kayisi Agaçlari Çiçek Açti

Anadolu’nun kayisi ambari olarak bilinen Kars’in Kagizman ilçesinde kayisi agaçlari beyaz çiçeklerini açarken, ilçe adeta beyaza büründü.

Kagizman'da Kayisi Agaçlari Çiçek Açti
Kagizman’da çiçek açan kayisi agaçlari kartpostallik görüntüler ortaya çikarirken, kayisi yetistiricilerinin 2023 yilinin bereketli geçmesi dileklerinde bulundu.

Aras Nehri yataginda bulunan ve Türkiye’nin kayisi üretimindeki önemli yerlerinden birisi olan Kagizman’daki kayisi bahçelerinde adeta renk cümbüsü yasaniyor.

Kayisi agaçlarinin çiçek açtigini ifade eden kayisi yetistiricileri, "2023 yilinda Kagizman kayisisi çiçeklerini açti. Bu yil Kagizman kayisisindan iyi bir rekolte bekliyoruz. Kisa bir soguk dönemimiz oldu. Ama çok sükür fazla bir etkilenme olmadi. Kagizman kayisisinin en büyük özelliklerinden bir tanesi sulu olmasi ve sofralik olmasi, alyanak denilen bir çeside sahibiz. Kagizman kayisisinin tadi diger bölgelere oranlara daha iyi ve daha kalitelidir" dedi.

Öte yandan, beyaz çiçekleriyle gelinlikleri andiran kayisi agaçlari, Kars-Kagizman Karayolu kenarini adeta beyaz bir perdeyle süslüyor.
Kaynak: İHA