Antalya'da Yapilan Spor Köyü Bu Yaz Açilacak

Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun, Ibradi’da geçen yil insasina basladigi “Spor Köyü” bu yaz hizmete girecek. Ormana mahallesindeki 25 bin metrekare arazinin kullanim hakkini 25 yilligina alan Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, burada sadece futbol degil, çesitli spor branslarinda da hizmet verecek.

Antalya'da Yapilan Spor Köyü Bu Yaz Açilacak
Antalya ASKF Genel Baskani Metin Bulut, yönetim kurulu ve Antlaya’da bulunan amatör spor kulüpleri yöneticileri tesislerde incelemelerde bulundu. Antalya ASKF Genel Baskani Metin Bulut, Antalya ASKF olarak, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu baskanligimizin da onaylari ile, çocuklarimiza, gençlerimize, her kesimden insanimiza, her yastan sporcuya hizmet sunabilme gayesiyle, spora gönül vermis dostlarimizla birlikte bir tesislesme hamlesi baslattiklarini, 2022 yilinin Ocak ayinda, Ibradi ilçemizin Ormana mahallesinde bulunan 25 dönümlük semt spor sahasi alanini Türk Sporuna kazandirma amaciyla Antalya ASKF Yönetimi olarak planlama yaptik, is takvimimizi belirleyerek, basvuru islemlerimizi tamamladiklarini söyledi.



Türkiye’’nin her yerinden, Dogusundan, batisina, kuzeyinden güneyine, Edirne’den, Artvin’e, Hakkari’den, Mugla’ya kadar her yastan bireyin yararlanacagi, spor faaliyetleri ve turnuvalarinin yapilacagi bir tesisi tamamlama gayreti ile çalistiklarini anlatan Bulut, “Çocuk ve genç sporcularin kamp organizasyonlarinin da gerçeklestirilecegi turizm ekinlikleri ile bütünlesen, sosyal kültürel anlamda katki sunacagimiz ve insanimizi yönlendirecegimiz “Spor köye insasinda büyük asama kaydettigimizi belirtebiliriz. Kisa bir sürede spor köyünün 10 evini bitirmis bulunuyoruz. Diger kalan 12 tane daha evimizi birlik ve beraberlik içerisinde en kisa zamanda bitirip bu yaz gençlerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun spor köyüne katkisi bulunan Tüm Amatör Spor kulüplerimizin baskanlarina ve yöneticilerinin katkilarindan dolayi kendilerine sükranlarimi sunuyorum. Bu seviyeye gelinceye kadar bize katkilarini maddi ve manevi yönden bize katkilarini esirgemeyen bize yeri tahsis eden basta Ibradi Belediye Baskanimiza, Muratpasa ve Kepez Belediye Baskanlarimiza cani gönülden tesekkür ediyorum. Gerçekten bu belediye baskanlarimiz Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun en zor günlerinde maddi ve manevi yönden büyük destek vermislerdir. Büyüksehir Belediye Baskanimiz sayin Muhittin Böcek’in de Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun yapmis oldugu bu projeye de en kisa süre içerisinde maddi ve manevi yönden destek vermesini bekliyoruz” dedi.



“Spor Köyü Türkiye’de bir ilk”

Antalya Amatör Spor Kulüplerinin yapmis oldugu bu proje Türkiye’de bir ilk oldugunu dikkat çeken Bulut, “Tabi ki biz bu projeyi yaparken de Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Baskanimiz Ali Düsmez ve Yönetim kurulunun ve Antalya Amatör Spor Kulüpleri yönetim kurulu ile birlikte bu projeyi gerçeklestirdik. Bu proje Türkiye’de bir ilktir. Insallah Türkiye’nin her kösesinden mini minnacik çocuklarimiz yaz dönemini burada turnuvalarla, futbol senligi ile birer haftalik kamp süresince sabah kahvaltisini yapip, öglen ve aksam yemegini yiyerek, hem Ibradi ve Ormana mahallesinin dogal güzelliklerini, dügmeli evlerini, Türkiye’nin en büyük yeralti gölü Altinbesik magarasini görecek” diye konustu.



Baskan Serkan Küçükkuru: "Çok güzel bir tesise baslandi"

Ibradi Belediye Baskani Serkan Küçükkuru, geçen yil Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na yaptigimiz sözlesme ile belediyemize ait Ormana Mahallesinde bulunan ait 25 dönüm araziyi spor tesisi olarak tahsis ettiklerini söyledi.

Geçen yil çok güzel bir tesise baslandigini ve tesisin bitmek üzere oldugunu anlatan Küçükkuru, "Çok güzel bir tesise baslandi ve tesis bitmek üzere. Biz Belediye olarak gençlerimizin spor yapmasina çok özen gösteriyoruz. Belediye olarak 2016 yilinda ilk kez Ibradi spor olarak kulüp kurduk ve o yildan bu yana amatör sporlarda kulübümüz maçlarina devam ediyor” dedi.



"Bu tesisle bölgemizde büyük hareketlilik olacak"

Ibradi’nin tabiati ve dogasi ile çok güzel bir ilçe oldugunu söyleyen Küçükkuru, “Ibradi spor kulüplerinin özellikle kamp yapabilecegi bir merkez haline getirmek istiyoruz. Özellikle konaklama sorunumuzu tamamen ortadan kaldiriyoruz. Belediyemize ait yapilan 52 yatakli otel buna katki saglayacak. Bizim burada doga sartlarimiz spora çok elverisli. Burada oksijen orani çok yüksek. Daglik bir bölge. Yeni yapilan yol ile hava limanina bir saatlik bir süre olacak. Amatör Spor kulüplerinin yaptigi bu tesis ile bölgemizde çok iyi bir hareketlilik olacak. Çocuklarimiz burada kamp yapabilecekler. Yurt içi ve yurt disindan bir çok kulüp gelecek. Bölgeye hem spor anlaminda, hem de turizm anlaminda çok önemli bir katki saglayacak. Burada Amatör Spor kulüpleri Federasyonuna çok tesekkür ediyorum. Insallah tesislerimiz bu yaz açilacak hem Ibradi, hem de spor kazanacak. Biz yaptigimiz sözlesme ile yeri tahsis ettik fakat tesisin yapilmasinda da yine Belediyemizin katkisi çok büyük. Belediyemizin araç ve gereçleri ile tesisin yapilmasina destek veriyoruz. Ibradi Belediyesi olarak dün oldugu gibi bugünde spora verdigimiz destegi sürdürecegiz” diye konustu.



Abdullah Tanyolaç: "Muratpasa ve Ibradi belediyelerimizden muazzam destekler aldik"

Akdeniz Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu kurucu ögretim görevlisi ve TÜFAD Genel Baskan Basdanismani Abdullah Tanyolaç, Ormana’ da 25 dönümlük arazi üzerindeki Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun dan onaylattigi projesinin Ibradi Belediyesi ile yaptigi ortak çalismalarin son halini yerinde incelediklerini söyledi.

Türkiye’de böyle bir tesisin ilk oldugunu dikkat çeken Tanyolaç, “Dostlarimiz ile tesisin her yerini gezdik ve inceledik. Bu tesis 25 dönümlük bir alana oturmus futbol sahasi, yaninda bir sentetik saha ve Türkiye’nin her yerinden, hatta Avrupa’dan gelecek misafirlerimizin çocuklarimizin doga ile bütünlesecegi, tarihi alanlariyla taniyacagi bir organizasyonu bölgemizde yapmaya çalisiyoruz. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yaklasik bir buçuk yildir büyük bir hizmet sunmakta. Bu hizmetini sunarken de üst seviyede kurum ve kuruluslarla çalismalarini özgünlestirmektedir. Belediyelerimizin ve dostlarimizin destekleriyle çok önemli asamalar kaydettik. Bu tesiste yatakhanelerin, yemekhanenin ve oyun alanlarinin her türlü kalite ile donatilacagi sekil ortaya çikmis durumda. Tabiki eksikliklerimiz var. Bu eksiklikleri tamamlama adina her türlü organizasyonlara destek veren dostlarimizin fikrini aliyoruz. Bu fikirler ile kendimizi daha iyi günlere hazirliyoruz. Yaza geçis döneminde burada konuklarimizi agirlayacagimizi düsünüyoruz. Burada kuslarin civildastigi, uçtugu alanlarda çocuklarimizin ve gençlerimizin sesleri ile dolu organizasyonlar yasayacagiz. Bütün Belediyelerimizden destek almaya çalisiyoruz. Destekler sinirli ölçülerde oluyor. Özellikle Kepez, Muratpasa ve Ibradi Belediyelerimizden muazzam destekler aldik. Büyüksehir belediyemizin de sunacagi olanaklar ile tesisimizin kalan bölümlerini tamamlamak istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA