Gelinimin 'Beni Kurtarin' Sesi Kulagimdan Hiç Gitmiyor

Kahramanmaras merkezli depremlere memleketleri Adiyaman’da yakalanan ve 8 saat sonra enkazdan çikarilan 60 yasindaki Hatice Yilmaz, “Gelinimi kurtaramadik. Saat 4’e kadar beni kurtarin diye bagirdi ama onu kurtaramadik. Sesi kulagimdan hiç gitmiyor” dedi.

Gelinimin 'Beni Kurtarin' Sesi Kulagimdan Hiç Gitmiyor


Adiyaman’da enkaz altindan 8 saat sonra sag çikarilan ve Yozgat’in Çekerek ilçesinde kaymakamlik ve belediye tarafindan bir eve yerlestirilen Hatice Yilmaz ve ailesi yasadiklarini anlatti.

8 saat enkazda kaldim

8 saat sonra enkazdan çikarildigini söyleyen Hatice Yilmaz, “Depremde 8 saat enkazin altindaydik, beni çikardilar, ama gelinimi kurtaramadilar. Saat 4’e kadar gelinim “beni kurtarin” diye bagirdi ama onu kurtaramadik. Sesi kulagimdan hiç gitmiyor. Ne yapacagimizi bilmiyorum. Kizimin kaynanasi buraliydi, Yozgat’ta çagirdilar geldik, herkes ellerinden gelen yardimi yapiyor. Burada mutluyuz” dedi.



Bize evimizi aratmiyorlar

Kizi Fatos Korkmaz (43) ise Yozgat’ta kendilerini evlerindeymis gibi agirladiklarini belirterek, “Biz kendi imkanlarimizla Yozgat’a geldik. Buranin belediye baskani ve kaymakamindan Rabbim razi olsun, bizlere ev açtilar. Adiyaman’dan 12 kisi geldik, 3 kiz kardesim, annem ve çocuklarimizla geldik. Çocuklarimizi burada okula da yazdirdik. Onlarin her türlü ihtiyaci karsilandi, okul malzemeleri olsun kiyafet olsun. Halk olarak çok ilgililer, sürekli ihtiyaçlarimizi soruyorlar. Bize evimizi aratmadilar.” seklinde konustu.



Lise ögrencisi Ebrar Korkmaz da, “Adiyaman’dan geldim. Depremzedeyiz, lise son sinif ögrencisiyim. Sinava hazirlaniyorum. Burada bize kitap yardimi yaptilar, okuluma devam etmiyorum. Burada gençlik merkezine gidip ders çalisiyorum ve orada eksiklerimi tamamliyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA