Yapimi 99 Yil Süren Tarihi Saray Açiklamasi 'Ishak Pasa Sarayi'
Agri’nin Dogubayazit ilçesinde bulunan, Osmanli Devleti’nin dogudaki en önemli eserleri arasinda yer alan ve yapimi 99 yil süren Ishak Pasa Sarayi, essiz mimari yapisiyla 235 yildir ayakta kalarak hem turistleri cezbediyor hem de tarihe isik tutuyor.

Saray, kabartma ve süslemeleriyle Selçuklu sanatinin özelliklerini tasiyor. Ilçe merkezine 7 kilometre uzaktaki bin 900 rakimli tepeye kurulu olan ve yaz-kis yerli ve yabanci turistlerin ilgi odagi olan bu tarihi saray, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde de yer aliyor.
Tarihi Ishak Pasa Sarayi’ni görmek için Antalya’dan gelen Volkan Bisirici, içerde dolasirken tarihi hissettigini belirterek, “Agri’da dogdum, yillardir Antalya’da yasiyorum ama daha önce Ishak Pasa Sarayi’ni görmedim. Gelip gezmek ve görmek istedigim için buralara kadar geldim. Geldigime fazlasiyla degdi. Herkesi bu güzel eseri görmeye davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.
