Seçmen Listeleri Muhtarliklara Asildi

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 14 Mayis’ta yapilacak Cumhurbaskani Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine iliskin takvimine göre, muhtarlik bölgesi aski listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere iliskin aski listeleri, muhtarliklara gönderildi.

Seçmen Listeleri Muhtarliklara Asildi
Karabük Muhtarlar Dernegi Baskani Mehmet Özen, Ihlas Haber Ajansi muhabirine yaptigi açiklamada, oy kullanacak vatandaslarin seçmen kütüklerinde isimlerinin olup olmadigini kontrol etmesini istedi.

Seçmen listelerinin sorguya çikmasindaki temel amacin oy kullanacak vatandaslarin seçmen kütüklerinde isimlerinin olup olmadigini belirlemesi ve kontrol etmesi oldugunu ifade eden Özen, "14 Mayis’ta yapilacak Cumhurbaskani ve Milletvekilligi Genel seçiminde oy kullanacak vatandaslarimizin seçmen kütügünde olup olmadigina dair aski listeleri, tüm mahalle muhtarliklarimizda askiya çikmistir. Bugün itibariyle 2 Nisan’a kadar askida kalacaklar. Seçimlerde oy kullanacak vatandaslarimizin mahallelerde adreslerin çikip çikmadigi, oy pusulalarinin çikip çikmayacagina dair aski listesine bakip bir sikinti varsa bunu en kisa sürede Nüfus Müdürlügüne basvurarak, oradan alacaklari belgeyle Ilçe Seçim Kurulu’na basvurarak oturduklari yerde oy kullanmalarini saglamasi gerekiyor. Bu konuda tüm vatandaslarimiza duyuruda bulunuyoruz" dedi.

Kaynak: İHA