Tatvan'da Park Ve Bahçelerde Bahar Temizligi

BITLIS – Bitlis’in Tatvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri, baharin gelmesiyle birlikte yesil alanlarda ve parklarda bahar temizligine basladi.

Tatvan'da Park Ve Bahçelerde Bahar Temizligi
Bahar mevsimiyle birlikte Tatvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü tarafindan ilçede bulunan 800 dönümlük park ve yesil alanlarda temizlik ve agaç budama, bakim-onarim ve yabani ot temizligi çalismalari baslatildi. Tatvan Belediyesine bagli 35 kisilik ekip tarafindan yapilan çalismalarla vatandaslarin ugrak yeri olan park ve yesil alanlar kullanilabilir ve temiz bir görünüme kavusabilmesi için bakim-onarim, temizlik ve ot temizligi çalismalari yogun bir sekilde yürütülüyor. Belirlenen plan ve program dahilinde Tatvan’da bulunan tüm park ve yesil alanlarda gerekli bakim-onarim, yenileme ve temizlik çalismalari araliksiz devam ederken, budanan agaçlardan kesilen dallar ise ilçede bulunan ihtiyaç sahiplerine veriliyor.

“800 dönümlük alan üzerinde çalisma yapmaktayiz”

Park ve bahçelerde temizlik ve budama çalismalarinin araliksiz devam ettigini dile getiren Tatvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügünden Sef Feyat Aykan, “Tatvan Belediyesi bizlere vermis oldugu talimat ile su anda yaklasik 800 dönümlük alan üzerinde çalisma yapmaktayiz. Ayrica su an ilkbahar sezonuna basladigimiz için bahçelerin temizligi ve agaç budama yapiyoruz. 35 kisilik ekip ile sahalarda düzenli bir sekilde bahara hazirlikli olabilmek için çalismalarimiz devam ediyor. Bahara hazirlikli olabilmek için su an budama yapiyoruz. Bundan dolayi agaçlarimiz daha gür, saglam ve temiz olabilmesi için bu çalismayi yapmaktayiz. Tatvan itfaiyesi ve Park ve Bahçeler Müdürlügüne bagli ekiplerimiz ile birlikte çalismaktayiz. Tatvan’da bulunan mesire alani, kadinlar plaji, Feribot, Karatay ve Istasyon parklarinda sulama, agaç budama, temizlik, çöp gibi çalismalar yürütülmektedir. Bahara hazirlikli olabilmek için çalismalarimiz devam ediyor” dedi.



“Budadigimiz agaçlar ihtiyaç sahiplerine veriliyor”

Agaçlardan kesilen dallarin ihtiyaç sahiplerine verildigini ifade eden Aykan, “Burada budadigimiz agaçlardaki dallari çöpe atmayarak evinde dogalgaz olmayan, tandir yakan arkadaslarimiza ve maddi durumu olmayan ailelere dagitmaktayiz. Ihtiyaci olan kisilere her sekilde gece gündüz demeden depremzede olsun, maddi durumu olmayan aileler ve çalisan arkadaslarimizdan durumu kötü olan herkese yardimci olup gönderiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA