Istiklal Marsi'in Kabulünün 102'Inci Yili Kutlandi

Istiklal Marsi´nin kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü çerçevesinde, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi 15 Temmuz Sehitler Salonu’nda program düzenlendi.



Düzenlenen programda Mugla’da ilkokul, ortaokul ve lise ögrencileri arasinda yapilan ‘Istiklal Marsi’ni En Güzel Okuma’ yarismasinda dereceye giren ögrencilere Mugla Valisi Orhan Tavli tarafindan plaket verildi.



Mentese Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Ali Kagan Kutlu törende yaptigi konusmasinda, “Milli ruhun tercümani, milli vakarin manzum seslenisi, milli haysiyetin edebi yorumu olan Istiklal Marsimiz, 12 Mart 1921 tarihi Cumartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde büyük bir heyecan ve cosku seli içerisinde kabul edilmistir. Istiklal Marsi; milli mücadele azminin kutlu bir eseridir. Istiklal Marsi milletimizi var eden medeniyet degerlerimizi adeta temel bir düstur halinde özetlemektedir. On kitasi olarak incelendiginde millet ruhunu sekillendiren temel duygular, merkezinde din, iman, vatan, millet, devlet, bayrak, aidiyet, aile, hürriyet ve mücadele azmi gibi kavramlar, millet ve medeniyet yapimizi ayakta tutan temel sütunlar olarak son derece net, coskulu bir dille anlatilarak manifestoya dönüsmüstür. Bütün bu kavramlar özünde istiklal ve istikbal mefkuresiyle ayrismaz bir sekilde iç içe geçmistir. O nedenle, Istiklal Marsi gerçekten ezelden ebede, Türk Milli Suurunun temel ilkelerini siralayan gerçek bir anayasa gibidir” dedi.



Konusmalarin ardindan Mentese Borsa Istanbul Ortaokulu tarafindan hazirlanan ‘Akif’in Sözü, Cumhuriyetin 100’Ü’ temali program protokol ve vatandaslar tarafindan yogun ilgi ile izlendi.

Istiklal Marsi’nin kabulünün 102’inci yili 12 Mart Istiklal Marsi programina Mugla Valisi Orhan Tavli, Mugla Büyüksehir Belediye Baskan vekili Cumhur Çoban, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Mugla Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ali Gemalmaz, Mugla Il Emniyet Müdürü Süleyman Suat Dilberoglu, Mugla Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay, ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA