Ankara'da provokasyon! Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk polise saldırdı

Kahramanmaraş merkezli depremleri fırsat bilerek provokatif eylemde bulunmak üzere Ankara’da bir araya gelen grup, kendilerini engellemek isteyen polis ekibinin yakasına yapıştı.

Ankara'da provokasyon! Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk polise saldırdı
Ankara'da provokasyon! Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk polise saldırdı
Türkiye 24 gündür asrın felaketi ile mücadele ediyor.

Büyük bir acının içinden geçilirken, devletin tüm kurumları gönüllülerle birlikte depremden etkilenen 11 ilde yaraları sarıyor.

Bu süreçte ortaya çıkan birlik ve beraberlik görüntüleri acının ortasında teselli olurken, bu birliği gölgede bırakmak isteyenler de oluyor.

Sosyal medyada ve sahada sık sık provokasyon yapan siyasi liderler ve partililer, engellenmeye çalışılırken bir provokatif görüntü de Ankara'dan geldi.

İzinsiz eyleme polis engeli
Bu kez görüntüler Halkevleri'nden…

Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk'ün kentte izinsiz basın açıklaması yapmak istemesinin üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Kendilerini uyaran ekibe karşı gelen Merttürk, önce hakaret savurdu. Ardından, “Bugün burada bu eylem yapılacak. Biz 23 gündür Hatay'da dayanışmayı örenleriz. Siz kimsiniz? Defolun gidin.” diyerek bağırmaya başladı.

Polis memurunun yakasına yapıştı
Ekiplerin uyarılarının devam etmesinin üzerine uyarılara aldırmayan Merttürk, “Buradan gitmiyorum. Yakana da böyle yapışıyorum.” dedi.

Bunun üzerine tansiyon yükselirken şahıs, yanında bulunan polis memuruna saldırmaya başladı.

Gözaltına alındılar
Yaşanan arbede sonrası saldırgan gruptan 9 kişi gözaltına alındı. İfadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldıkları öğrenildi.