Patates Deposu Deprem Sonrasi Çöktü

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki bir patates deposunun Kahramanmaras’ta meydana gelen 7.7 büyüklügündeki deprem sonrasi çöktügü iddia edildi.

Patates Deposu Deprem Sonrasi Çöktü
Ilçenin Saka köyünde bulunan bir patates deposunun merkez üstü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7.7 büyüklügündeki depremden sonra çöktügü iddia edildi. Çökme sonrasi depo kullanilamaz hale gelirken, isletme sahibi Harun Gültaç, depolarinda 900 ton civari patatesin bulundugunu söyledi.

Gültaç, “750 metrekare depomuz burada sabah isçiler uyanip yikildigini söylediler. Depomuza geldik, gördügünüz gibi bu hale geldi. Içinde ürünümüz var. Takribi 800-900 ton civarinda ürünümüz var. Ürünümüzü kar ve soguktan muhafaza etmeye çalisiyoruz. Havalar düzelene kadar bu sekilde koruyacagiz, sonrasinda baska bir depoya kaldiracagiz. Su an personeller açik yerleri kapatmaya çalisiyorlar. Allah devletimize ve milletimize bu aci afetleri yasatmasin. Vefat edenlere bas sagligi diliyorum. Bizim maddi zararimiz var, ama buna da sükürler olsun. Su an kapatabildigimiz kadar depomuzun üstünü koruyoruz. Ürünlerimiz zarar görecek artik yapacak bir sey yok” dedi.

Kaynak: İHA