Ordu'da Belediye, Esnafi Mülk Sahibi Yapti

Ordu’nun Altinordu ilçesinde daha önce halk arasinda ‘Çarsamba Pazari’ olarak bilinen alanda zor sartlarda ticaret yapan Yeni Çarsi esnafi, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Hilmi Güler’in sayesinde hem tapu hem de mülk sahibi oldu.

Ordu'da Belediye, Esnafi Mülk Sahibi Yapti
Kentsel Dönüsüm Uzmani Mimar Nihat Sen’in öncülügünde esnaflarin görüsleri alinarak hazirlanan kentsel dönüsüm projesi çerçevesinde ORKENT tarafindan hayata geçirilen çalismada, Düz Mahalle mevkisinde bulunan Yeni Çarsi esnafi, Zübeyde Hanim Caddesi üzerinde bulunan ve Kabadüz-Çambasi yöresine yolcu tasimaciligi yapan minibüs duraklarinin bulundugu alana Büyüksehir Belediyesi istirak sirketi ORKENT tarafindan insa edilen ’Yeni Çarsi Ticaret Merkezi’ adli komplekse tasiniyor. Bu çerçevede Yeni Çarsi Ticaret Merkezi’nin açilis programi ve esnafa anahtar teslim töreni düzenlendi.



“Ordu’yu ikinci yüzyila hazirliyoruz”

Programda konusan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’da yeni imar planiyla 15 dakikalik yürüme mesafesinde merkezler olusturduklarini söyledi.

Ordu’yu, yasanabilir bir ikinci yüzyila hazirlamak adina çok sayida projenin yürütüldügünü kaydeden Baskan Güler, “Bu çalismalar, bu projeler ile birlikte olacak. Sadece bu is yerine bakacak olursak jeneratörü, yalitim sistemleri, enerji verimliligi dahil olmak üzere bütün modern sistemleri var. Alt tarafindan güzel ve kapali otoparki var, köy minibüslerimiz buraya girebilirler. Mahallelerimizden gelenler huzur içerisinde buraya araçlarini birakip alisveris yapabilecekler. Burada 10 ay içerisinde yapilan çalisma aslinda Ordulularin istedigi takdirde yapabilecegini gösteriyor. Sevgiyi büyütecegiz, bir lokmanin mücadelesi için ugrasmayip, o lokmayi büyütecegiz. Sevgiyi büyütecegiz” dedi.



“Bu proje belediye ve halkin ortakligidir”

Yaklasik 40 milyon TL’lik yatirim ile is yeri merkezinin insaatinin tamamlandigini kaydeden Baskan Güler, “Sonrasinda esnafimizi mülk sahibi yaptik. Kendi döngüsünü kendi içerisinde yaptik, buradaki amacimiz kâr etmek degil, halkin yüzünü güldürmek, bu belediye ve halkin ortakligi. Bu ilk ve son proje degil, projelerinizi gruplar halinde getirin yeni modeller yapalim. Imkanimiz çok, bilgi ve tecrübemiz yeterli” ifadelerine yer verdi.

“Ordu’nun 372 noktasi santiye alani”

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, 19 ilçenin tamaminda ve 372 noktada çesitli çalismalarin devam ettigini belirterek, “Kiminin yolu, kiminin asfalti, kimin parkesi yapiliyor. Suana kadar benden önceki dönemdekinin toplaminin iki kati kadar yesil alan ve parklar yaptik. Bu çalismalari bir bütün halinde meydana getirecegiz. Sahincili ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki parklar, Melet Irmagi tarafi basli basina park oluyor, büyük bir çekim merkezi oluyor, yeni merkez Melet olacak. Yoroz Tepesi ile tepeleri fethediyoruz, seyir teraslari ve turizmle harikulade bir yer olacak. Bu çalismalari bir bütün halinde meydana getirecegiz” diye konustu.



“Ticaret merkezi 77 bagimsiz bölümden olusuyor”

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Danismani ve Kentsel Dönüsüm Uzmani Mimar Nihat Sen, 10 ay gibi kisa bir sürede yapilan projenin toplamda 77 bagimsiz bölümden olustugunu söyledi.

Sen, “Ordu Büyüksehir Belediyesi istirak sirketi olan ORKENT A.S. olarak satis ihalesine girerek satin aldigimiz bu arsa üzerine bir bodrum kati bir zemin kat, 3 normal kattan olusan ve 10 ay gibi kisa bir sürede bu insaati bitirerek esnaf ve vatandaslarimiza anahtarlarini teslim ediyoruz. Ticaret merkezinde kapali otopark olmak üzere 52 adet is yeri, 25 adet ofis olmak üzere toplaminda 77 bagimsiz bölümden olusmaktadir. Bu yapilan eser ile esnaf ve vatandaslarimizin mülk sahibi olmasi saglanirken, ayni zamanda bölgeye ve mahalleye vizyon ile deger katacak bir ticaret merkezi kazandirilmistir” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan esnaflara isyerlerinin anahtar ve tapilari takdim edildi, Altinordu Ilçe Müftüsü Abdullah Söylemez tarafindan dua yapildi.
Kaynak: İHA