Amasya'da Koyun Altiz Yavruladi

Amasya’da çoklu dogum özelligine sahip Bafra irki koyun altiz yavruladi. Annelerinin pesinden ayrilmayan sevimli süt kuzusu altizlara özenle bakiliyor. Nadir görülen altiz dogum isletmede 4 yil önce de yasanmisti.

Amasya'da Koyun Altiz Yavruladi


6 bine yakin sayida kuzunun dogmasi bekleniyor

Tarim Isletmeleri Genel Müdürlügüne (TIGEM) bagli Gökhöyük Tarim Isletmesi’nde altiz kuzularin dogumuyla verimli baslayan bu yilki dogum sezonunda ilk iki haftada bin 300’den fazla koyun ikiz, 150 koyun üçüz, 1 koyun dördüz yavruladi. Sezon sonunda 6 bine yakin sayida kuzunun dogmasi bekleniyor. Dogum yapan koyunlar ve yavrulari dogumdan sonraki birkaç gün özel tekli bölmede tutulmalarinin ardindan yavas yavas sürü sistemine alistiriliyor. Sürüye dahil olan anneler ve kuzulari birbirlerini özellikle kokulari ile seslerinden taniyarak buluyor. Bulusma anlari ise görenleri duygulandiriyor. Yüzde 75 sakiz irki ile yüzde 25 karayaka irkinin melezinden elde edilen yerli ve milli Bafra irki koyunlar çoklu dogum yapma özelligine sahip olmalarinin yani sira et kalitesi ve süt veriminin yüksekligi dolayisiyla da dikkat çekiyor.

Vali Masatli altiz kuzulari biberonla besledi

Isletmenin maskotu olan altiz kuzularin dogumunun kendilerini çok sevindirdigini belirten Amasya Valisi Mustafa Masatli, ülke hayvanciligi için hayirlar getirmesini diledigi kuzulara biberonla süt vermenin keyfini yasadi. Vali Masatli, koyun ve kuzularin bakimini özenle gerçeklestiren isletme müdürü Muhammet Altiparmak ve personelini tebrik etti.
Kaynak: İHA