5,6'Lik Depreme Ciger Satarken Yakalandi

Malatya’da bugün meydana gelen 5.6 büyüklügündeki depreme Soykan Meydani’na kurdugu seyyar tezgahinda ciger satarken yakalanan Atakan Aladag, çevredeki birçok binanin pes pese yikildigini, tek yaptiklarinin ise dua etmek oldugunu söyledi.

5,6'Lik Depreme Ciger Satarken Yakalandi
Malatya’da saat 12.04’te meydana gelen 5.6 büyüklügündeki depremde kent merkezinde birçok bina yikilirken, ilk belirlemelere göre 1 kisi hayatini kaybetti, 100’den fazla kisi de yaralandi. Depreme Soykan Meydani’na kurdugu seyyar tezgahinda ciger satarken yakalanan Atakan Aladag, çevredeki birçok binanin pes pese yikildigini, tek yaptiklarinin ise dua etmek oldugunu söyledi.



“Depremi tam unuttuk derken yine deprem oldu”

Kahramanmaras merkezli depremleri unutup normal hayata dönmeye çalistiklari sirada meydana gelen 5.6 büyüklügündeki depremle büyük bir koku ve panik yasandigini aktaran Aladag, “Meydana kurdugum tezgahla ciger satiyordum, depremle birlikte herkes meydana yigildi. Çevredeki binalar yikilmaya basladi.

Her yeri toz bulutu sardi. Ne yapacagimizi sasirdik, herkes bir yerlere kaçti. Hiç beklenmedik bir anda oldu. Tam depremi unuttuk derken tekrar basladi.

Tek yaptigimiz dua etmek oldu” dedi.



“Enkazda esya çikarirken deprem oldu”

Dükkanindan esya çikarirken depreme yakalanan Ramazan Taner ise, “Bir haftadir İçel’deydim, bugün geldim. Dükkandan esya çikarirken deprem oldu, hemen kaçtik. Ölüm korkusu insani her seyden vazgeçiriyor. Bilmiyoruz halimiz ne olacak. Ne yaptigimizi, ne ettigimizi bilmiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA