6 Kez Kalp Krizi, 2 Büyük Deprem Gördü Açiklamasi SMA Hastasi Bebek, Ordu'da Hayata Tutunmaya Çalisiyor

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Malatya’daki evlerinde agir hasar olusan ve SMA Tip-1 hastasi bulunan Aktürk ailesi, ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyasi ile Ordu’da bir evde misafir edildi.

6 Kez Kalp Krizi, 2 Büyük Deprem Gördü Açiklamasi SMA Hastasi Bebek, Ordu'da Hayata Tutunmaya Çalisiyor
Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerin ardindan Türkiye’nin her kösesinden deprem bölgelerine yardimlar devam ediyor. Ordu’da da bazi depremzede vatandaslar kendileri için belirlenen noktalara yerlestirilirken, bazilari ise kendilerine kapilarini açan vatandaslara misafir oluyor.

Yasanan depremlerin ardindan Malatya’daki evleri büyük hasar alan Volkan ve Esra Aktürk, çifti, 27 haftalik SMA Tip-1 bebekleri ile birlikte zor günler geçirdi. Bebeklerini cihazlarini almak için girdikleri evlerinde ikinci depreme yakalanan aile, sonrasinda da 4 boyunca araçta kaldi. Ailenin, bu durumu sosyal medyada paylasmasi üzerine yurt disinda yasayan Ordulu hayirsever Necati ve Lale Tente çifti, depremzede aileye evlerini açti. 9 kilogram agirligindaki Alparslan bebek, 6 kez kalp krizi ve 2 büyük depremin ardindan Ordu’da hayata tutundu.

“Ikinci depremin siddeti çok daha farkliydi”

Depreme, Malatya’daki evlerinde yakalanan Volkan Aktürk, “Ben, SMA Tip 1 hastasi oglum Alparslan’a bakiyordum. Saat 3.30 gibi bakimini annesine teslim etmistim. O esnada odaya gittim ve uyumusum. Esimin ‘Alparslan’ diye bagirma sesiyle uyandim, bir sey oldugunu düsündüm. Neden bagirdigini sorunca deprem oldugunu söyledi ve deprem oldugunu o esnada fark ettim. Uykudan yeni uyandigim için hissetmedim. Deprem, 90 saniye kadar sürdü ve durmasini bekledik. Alparslan’in makinelerini alip disariya çiktik. Sokak adeta mahser yeriydi. Herkes ortalikta, binalar yikildi, insanlar korkuyordu. Sonrasina saat 12.00 gibi yeniden eve girdim, orada çocugumuzun makinelerini sarja taktik. O esnada ikinci depreme yakalandik ama bunun siddeti çok daha farkliydi. Esim ve Alparslan disariya çikti, ben de geriye kalan cihazlari aldim, unuttugumuz cihazlari ve oksijen tüpünü almaya geri döndüm. Artçilar devam ediyordu. Güvenli bir noktaya gittik” dedi.



“Bir gecede ekmege muhtaç olduk, devletimiz ilk günün ardindan her türlü yardim için seferber oldu”

Depremin ilk gününde zorluklar çektiklerini ancak sonrasinda kendilerine yardimlarin hizli bir sekilde ulastigini söyleyen baba Volkan Aktürk, “4 gün boyunca araçta kaldik, aracin elektrigi ile makineleri sarj ettik. Bu esnada benzin de bulamadik. Ilk gün su ve ekmek bulamadik, sonrasinda Allah devletimize zeval vermesin her türlü yardim geldi, yiyecek geldi. Biz, bir gecede ekmege muhtaç olduk. Ne ekmek bulabildik, ne su bulabildik. 4 günün sonunda Ordulu Necati ve Lale Tente çifti ‘Evim Yuvan Olsun’ diyerek evlerini bize ve Alparslan’a açti. Burasi bize yuva oldu” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA